Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 12.4



Залишившись без піклування батьків, 6-річний Богдан К-н був тимчасово поміщений органом опіки та піклування у навчально-виховний заклад для дітей, які залишилися без піклування батьків. Заходи щодо його влаштування в сім'ю (на усиновлення, під опіку, прийомну сім'ю, дитячий будинок сімейного типу, під патронат) на території області за місцем знаходження навчально-виховного закладу протягом чотирьох місяців результату не дали. Після цього керівник навчально-виховного закладу на прохання іноземної посередницької фірми самостійно організував знайомство з Богданом подружжя Т. – громадянами США, а потім за погодженням з ними дав висновок про можливість усиновлення Богдана. Цей висновок було представлено до суду для вирішення питання про усиновлення Богдана подружжям Т.

Дізнавшись про це, орган опіки та піклування відкликав із суду висновок керівника навчально-виховного закладу і поставив питання про притягнення його до адміністративної відповідальності. Однак останній не погодився з тим, що скоїв правопорушення, пояснивши, що він вжив усіх можливих заходів для влаштування дитини в сім'ю і діяв в її інтересах.

Як слід вирішити справу? При наявності яких підстав дитина, яка є громадянином України може бути усиновлена іноземцями?





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 167 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...