Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Сімейне право входить як самостійна галузь до системи права України



Сімейне право входить як самостійна галузь до системи права України. Сімейне право України регулює як внутрішньосімейні відносини, так і пов`язані з ними інші відносини, наприклад, порядок реєстрації шлюбу, опіку, піклування та т.ін. Крім цього, сімейне право тісно пов`язане з іншими галузями права України, насамперед з цивільним правом. До сімейних правовідносин між членами родини, які не урегульовані сімейним законодавством, застосовуються норми цивільного законодавства, якщо це не суперечить суті сімейних відносин.

Метою методичних вказівок та завдань курсу «Сімейне право» є надання допомоги студентам і курсантам при проведенні занять з курсу та вирішенні практичних завдань.

Практичні завдання являють собою конкретні життєві ситуації і мають у своїй основі фабули розглянутих судами справ, які використані для засвоєння тих чи інших питань курсу.

При підготовці до занять з кожної теми насамперед слід ознайомитися з відповідними методичними вказівками, які орієнтують на засвоєння основних найбільш важливих питань даниої теми, потім вивчити рекомендовані нормативні акти та літературу, перевірити опанування теми за питаннями для самоконтролю.

В процесі вирішення кожного завдання необхідно: чітко визначити, на яке питання теми розраховане дане завдання, якою нормою воно регулюється, яким чином слід застосувати цю норму, сформулювати рішення, яке б грунтувалося на цій нормі.

Слід мати на увазі, що в деяких завданнях передбачена можливість декількох рішень шляхом самостійного внесення змін і доповнень у викладені обставини.

Завдання вирішуються письмово, відповідь бажано давати у формі проекту відповідного процесуального документу.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 278 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...