Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перестрахування»



За кредитом субрахунків 701-703 відображається збільшення (одержання) доходу, за дебетом — належна сума непрямих пода­тків (акцизного збору, податку на додану вартість та інших, пе­редбачених законодавством); результат операцій перестрахуван­ня (у кореспонденції з субрахунком 705 «Перестрахування»); результат зміни резервів незароблених премій (у страхових орга­нізаціях); та списання у порядку закриття на рахунок 79 «Фінан­сові результати».

На субрахунку 701 «Дохід від реалізації готової продукції» уза­гальнюється інформація про доходи від реалізації готової продукції.

На субрахунку 702 «Дохід від реалізації товарів» підприємства торгівлі та інші організації узагальнюють інформацію про доходи від реалізації товарів.

На субрахунку 703 «Дохід від реалізації робіт і послуг» під­приємства і організації, що виконують роботи і надають послуги, узагальнюють інформацію про доходи від реалізації робіт і по­слуг, про результати зміни резервів незароблених премій.

Аналітичний облік доходів від реалізації ведеться за видами (групами) продукції, товарів, робіт, послуг, регіонами збуту та / або іншими напрямками, визначеними підприємством.

На субрахунку 704 «Вирахування з доходу» за дебетом відо­бражаються суми надходжень за договорами комісії, агентськими та іншими аналогічними договорами на користь комітентів, принципалів; сума наданих після дати реалізації знижок покуп­цям, вартість повернених покупцем продукції та товарів та інші суми, що підлягають вирахуванню з доходу. За кредитом субра­хунку 704 «Вирахування з доходу» відображається списання де­бетових оборотів на рахунок 79 «Фінансові результати».

На субрахунку 705 «Перестрахування» підприємства, які є стра­ховиками відповідно до Закону України «Про страхування», уза­гальнюють інформацію про частки страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) за договорами перестрахування. За дебе­том субрахунку 705 «Перестрахування» відображаються суми час­ток страхових платежів (страхових внесків, страхових премій), що належать перестраховикам за договорами перестрахування, за кре­дитом — частки страхових платежів (страхових внесків, страхових премій), що повертаються перестраховиками у разі дострокового припинення договору перестрахування. Щомісяця сальдо субрахун­ку 705 «Перестрахування» списується (закривається) у кореспон­денції із субрахунком 703 «Дохід від реалізації робіт і послуг».

Для узагальнення інформації про собівартість реалізованої готової продукції, товарів, виконаних робіт, наданих послуг призначено ра­хунок 90 «Собівартість реалізації». За дебетом рахунку 90 «Собіва­ртість реалізації» відображається виробнича собівартість реалізова­ної готової продукції, робіт, послуг; фактична собівартість реалізо­ваних товарів (без торгових націнок), страхові виплати відповідно до договорів страхування, за кредитом — списання в порядку" закриття дебетових оборотів на рахунок 79 «Фінансові результати».

За дебетом цього рахунку підприємства, які здійснюють дія­льність з випуску та проведення лотерей на території України, відображають створення (формування) забезпечення призового фонду (резерву виплат) і резерву, що покриває суму джек-поту, не забезпечену сплатою участі у лотереї.

Адміністративні витрати, витрати на збут та інші операційні витрати не включаються до складу виробничої собівартості готової та реалізованої продукції, а тому інформація про такі витрати узагальнюється на рахунках обліку витрат звітного періоду — 92 «Адміністративні витрати», 93 «Витрати на збут», 94 «Інші витрати операційної діяльності».

Рахунок 90 «Собівартість реалізації» має такі субрахунки:

• 901 «Собівартість реалізованої готової продукції»;

• 902 «Собівартість реалізованих товарів»;

• 903 «Собівартість реалізованих робіт і послуг»;





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 474 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...