Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інші матеріальні активи»



На субрахунку 121 «Права користування природними ре­сурсами» ведеться облік наявності об'єктів права користування ресурсами природного середовища. До них належать: права ко­ристування надрами, іншими ресурсами природного середовища, геологічною та іншою інформацією про природне середовище.

На субрахунку 122 «Права користування майном» ведеться облік наявності прав користування майном (право користування земельною ділянкою, право користування будівлею, право на оренду приміщень тощо).

На субрахунку 123 «Права на комерційні позначення» ве­деться облік наявності прав на комерційні позначення (права на торговельні марки (знаки для товарів і послуг), комерційні (фір­мові) найменування тощо).

На субрахунку 124 «Права на об'єкти промислової власнос­ті» ведеться облік наявності прав на об'єкти промислової власно­сті (право на винаходи, корисні моделі, промислові зразки, сорти рослин, породи тварин, компонування (топографії) інтегральних мікросхем, комерційні таємниці, у тому числі ноу-хау, тощо).

На субрахунку 125 «Авторське право та суміжні з ним пра­ва» ведеться облік наявності авторського права та суміжних з ним прав (право на літературні, художні, музичні твори, комп'ютерні програми, компіляції даних (бази даних), виконан­ня, фонограми, відеограми, передачі (програми) організацій мов­лення тощо).

На субрахунку 127 «Інші нематеріальні активи» ведеться облік інших нематеріальних активів, якими володіє підприємство (права на здійснення діяльності, використання економічних та інших привілеїв тощо).

Придбані або отримані нематеріальні активи відображаються в балансі, якщо існує ймовірність одержання майбутніх економі­чних вигод, пов'язаних з його використанням, та його вартість може бути достовірно визначена.

Активний ринок — ринок якому притаманні такі умови:

— предмети, що продаються та купуються на цьому ринку є однорідними;

— у будь-який час можна знайти зацікавлених продавців та покупців;

— інформація про ринкові ціни є загальнодоступною.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 289 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...