Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Метод північно-західного кута



Таблиця заповнюється починаючи з лівого верхнього кута (північно-західного кута), рухаючись далі по рядку вправо, або по стовпчику вниз. У клітинку (1.1) заноситься менше з чисел та , тобто .

Якщо , то і перший стовпчик закритий для заповнення інших його клітинок, тобто для (потреби першого споживача задоволені повністю). Далі рухаються по першому рядку в клітинку (1.2). У ній записується менше з чисел та , тобто .

Якщо , то аналогічно закривається перший рядок, тобто і для . Далі заповнюється клітинка (2.1), в яку заноситься .

Заповнивши клітинку (1.2). або (2.1), переходять до заповнення третьої клітинки або по другому рядку, або по другому стовпчику. Цей процес продовжують до повного вичерпування продукції у пунктах, або повного задоволення потреб споживачів. Остання заповнена клітинка виявиться в останньому -му рядку та -му стовпчику.

План, отриманий методом північно-західного кута, буде опорним планом системи обмежень транспортної задачі.

Приклад 4. Методом північно-західного кута знайти опорний план ТЗ, умова якої задається таблицею:

Постачальники Споживачі Запаси
       
                   
               
                   
               
                   
               
Потреби          

Опорний план:

Недоліком такого підходу до знаходження початкового опорного плану транспортної задачі є те, що у процесі визначення обсягів перевезень за маршрутами не враховують нормативи витрат на транспортування. Тому необхідно врахувати витрати при визначенні початкового опорного плану.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 1485 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...