Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 32. Методика розслідування шахрайства



Криміналістична характеристика шахрайства. Відмежування шахрайства від інших видів посягань на власність. Джерела первісної інформації, їх оцінка і прийняття рішення про порушення кримінальної справи.

Початковий етап розслідування. Слідчі версії і планування в типових ситуаціях. Комплекс слідчих дій та ОРЗ, характерні для типової ситуації коли злочинець затриманий на місці події чи одразу після вчинення шахрайства. Комплекс слідчих дій та ОРЗ, характерні для типової ситуації, коли злочинець зник з місця події, а інформація про нього майже відсутня. Комплекс слідчих дій та ОРЗ, характерні для типової ситуації, коли підозрювана особа відома, але її дії оформлені як законні.

Допит свідків. Допит потерпілого. Огляд місця події огляд предметів і документів. Затримання підозрюваного. Допит підозрюваного.

Подальший етап розслідування: особливості слідчих дій та ОРЗ. Допит свідків (які не були допитані раніше) очні ставки. Допит підозрюваного (обвинуваченого). Пред’явлення підозрюваного для впізнання. Відтворення обстановки і обставин події. Призначення і проведення експертиз: трасологічних, почеркознавчих, техніко-криміналістичне дослідження документів, експертиза матеріалів і речовин, судово-економічні експертизи, судово-мистецькознавчі експертизи.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 407 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...