Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 7. Використання допомоги громадськості i засобiв масової iнформацiї в розкритті i розслідуванні злочинiв



Постійний зв’язок правоохоронних органів з громадськістю - необхідна умова успішної боротьби із злочинністю. Роль засобiв масової iнформацiї в забезпеченні такого зв’язку.

Залучення громадськості для надання допомоги в розкритті і розслідуванні злочинів. Правові і тактичні аспекти використання допомоги громадськості і засобів масової інформації.

Форми участi громадськостi в розкритті і розслiдуванні злочинів. Умови залучення представників громадськості (добровільність, безпека та інш.).

Тема 8. Інформаційно-довідкове забезпечення розкриття і розслідування злочинів (облiки)

Поняття і історія появи кримінального обліку.

Взаємодія слідчого і органу дізнання з підрозділами органів внутрішніх справ, що ведуть обліки, при розкритті і розслідуванні злочинів. Відомчі нормативні акти, що регламентують діяльність по накопиченню і порядку використання облікової інформації.

Види обліків. Місцеві, централізовано-місцеві, централізовані обліки, що ведуться підрозділами органами внутрішніх справ. Персонально довідково-інформаційні обліки: об’єкти обліку, порядок його ведення і використання інформації слідчим, органом дізнання. Оперативно-розшукові обліки: об’єкти обліку, порядок його ведення і використання інформації при розкритті і розслідуванні злочинів. Автоматизований банк даних (АДБ) – обліки оперативно-розшукового та профілактичного призначення: об’єкти обліку, порядок його ведення і використання інформації при розкритті і розслідуванні злочинів.

Обліки науково-дослідних експертно-криміналістичних центрів МВС України: об’єкти обліку, порядок його ведення і використання.

Міждержавні обліки СНД. Використання міждержавних обліків по лінії Інтерполу при розкритті і розслідуванні злочинів.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 342 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...