Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Охорона та захист повітряного середовища



Інтенсивність споживання палива, токсичної сировини в енергетиці, промисловості та транспорті, а також в інших галузях еаономіки призводить до постійного збільшення викидів шкідливих речовин, що забруднюють оточуюче природне середовище.

Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть проводитися згідно дозволів, що видаються органами Міністерства охорони оточуючого природного середовища та ядерної безпеки України. Об’єми цих викидів визначаються нормативами ГДВ забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

На Немирівському спиртовому заводі також є такий том ГДВ, для характерних для нього забруднювачів, перелік яких подано нижче. Для роботи парокотельні використовується природний газ в кількості 9800тис.м3 за годину. В результаті використання газів в атмосферне повітря виділяються такі шкідливі речовини як: вуглецю окиси та азоту двоокис.

За умовою технології при виробництві спирта етилового в повітря виділяються: соляна, сірчана кислоти, спирт етиловий. Від механічної обробки металів в повітряне середовище виділяються: пил образивно- металевий. При роботі горв кузні: пил неорганічний, двоокис азоту, сірнистий ангідрид і вуглецю окис.

При використанні зварювальних електродів в кількості 0,7т/год в атмосферне повітря потрапляють оксиди заліза та оксиди марганцю. При роботі деревообробного обладнання виділяється пил деревний. При виїзді та заїзді автотранспорту на підприємстві в атмосферне повітря виділяються: вуглеводні, окис азоту, вуглецю окис.

При заряді акумуляторних батарей виділяються пари сірчаної кислоти.

Валовий викид шкідливих речовин в атмосферу становить 74,376 т/год.

Аварійні та залпові викиди за умовою технології відсутні.

Щодо перспективи розвитку підприємства, то на період до 2010 року, збільшення об’єму виконуємих робіт і розширення виробництва не планується.

Згідно «Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів» 1998р, нормативна санітарно-захисна зона для Немирівського спиртового заводу становить 100м.

Аналіз результатів забруднення повітряного басейну викидами стаціонарних джерел по підприємству показав, що перевищення санітарних норм в жилій зоні відсутні по всих підлеглих розрахунку інгредієнтах.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 269 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...