Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Опис конструкції і принцип роботи



Сушарка РЗ-ФАР складається з сушарки 1, камери затарювання 2, сполучених між собою воздуховодом 3, і пульта управління 4.

Сушарка РЗ-ФАР/1 має еліптичний корпус з паровою сорочкою. Усередині корпусу розташована мішалка I, що приводиться в рух електродвигуном 2. Завантаження сировини проводиться через люк 3. Для проведення ремонтних робіт усередині корпусу сушарки передбачений люк обслуговування 4.

Для подачі пари в сорочку корпусу сушарки і калорифер встановлена система трубопроводів із замочно-регулюючою арматурою.

Судини 5 використовуються для антисептичного і вибілюючого розчинів.

Пара з дезинфікуючими розчинами подається в корпус сушарки шляхом відкриття уручну відповідних вентилів.

Після закінчення процесу сушки вивантаження пари проводиться через патрубок 6.

Камера затарювання РЗ-ФОП/8 складається з двох секцій, зібраних на дерев'яному каркасі з деревно-стружкових плит. У кожній секції передбачена індивідуальні двері обслуговування 1 з оглядовим вікном 2. До стелі секції кріпиться патрубок 3 для навішування мішка. На задній стінці секції встановлена сітка фільтрації повітря.

Пересувні рукоятки 4 камери забезпечують відкриття тільки однієї секції при одночасному замиканні інший. Положення рукоятки указує, яка з дверей закрита і де в даний момент відбувається затарювання мішка.

Привід здійснюється від електродвигуна через пружну втулково-пальцьову муфту, черв'ячний редуктор і дві паралельні клинопасові передачі. Робочий барабан складається з обичайки, виконаної з сітчастого полотна, шківів і опорних дисків, розташованих з обох боків обичайки.

Бічні щитки є швидкознімними захисними стінками барабана.

Пероводяна суміш, що підлягає обробці, завантажується через отвір в торцевій стінці у внутрішню порожнину барабана, що обертається, де відбуваються відділення води від пера і переміщення його у бік виходу з барабана.

Зрошувальний пристрій, закріплений до стійок каркаса, проводить очищення сітчастого полотна від забруднення пером. Вода з барабана стікає в приямок, звідки береться на повторне використання або йде в каналізацію.

2.

Устаткування для воскування птаха

і регенерації воскомаси

Для видалення з тушок водоплавного птаха пеньків після зняття оперення її занурюють в розплавлену воскомасу. Цей процес називається воскуванням. За допомогою підвісного конвеєра птах подається у ванну, заповнену розплавленій воскомасою. Птаха занурюють двічі з перервою між зануреннями 20 сек. Для того, щоб воскомаса швидше затверділа і міцно закріпилася на пеньках і залишках оперення, її охолоджують холодною водою, налитою у ванну.

При зануренні у воскомасу і холодну воду тушки птаха закріплені в підвісках конвеєра за ноги і голову.

Знімають воскомасу і залишки оперення в автоматах бильного або відцентрового. У знятій з тушок воскомасі містяться залишки оперення. Для того, щоб воскомасу можна було використовувати повторно, вона проходить регенерацію.

Процес регенерації воскомаси полягає в тому, що її розігрівають, а потім відокремлюють залишки оперення. Відокремлювати залишки оперення від воскомаси можна на центрифузі. Інший спосіб відділення залишків оперення від розплавленої воскомаси заснований на використанні їх різних питомих вагів. В цьому випадку використану воскомасу підігрівають в гарячіше воді. Потім вона поступає у відстійник, де воскомаса як легша збирається на поверхні, а залишки оперення опускаються на дно. Зверху воскомаса спускається в проміжний бак, звідки у міру потреби насосом подається у ванну воскування. Всі трубопроводи для подачі розпрямленої воскомаси виконані з обігрівом. В даний час устаткування для воскування тушок птаха і регенерації воскомаси в основному виготовляється на місцях.

Ванна для воскування тушок птаха

Ванна призначена для воскування тушок водоплавного птаха з метою видалення залишків пуха і пеньків після ручної доощипки.

Ванна є резервуаром для воскомаси, встановленим на регульованих опорах і забезпеченим механізмами занурення і облива. Резервуар забезпечений водяною сорочкою, вода в якій підігрівається гострою парою. Подача пари регулюється регулятором прямої дії (РПД).

Робоча температура воскомаси 50 – 55 0С.

Механізм занурення являє собою уголкові направляючі встановлювані на підвісному шляху конвеєра і службовці для підняття і опускання підвісок з тушками. При установці ванни під просторовим конвеєром необхідність в механізмі занурення відпадає. Занурення тушки в даному випадку відбуватиметься в результаті зміни напряму руху конвеєра.

Ванна забезпечена шнековим насосом, який забирає воскомасу з резервуару і по трубах подає її у верхню частину ванни, звідки вона через насадки поступає на дзеркало воскомаси.

Підготовка ванни до роботи включає розігрівши воскомаси до робочої температури і включення шнекового насоса, що забезпечує циркуляцію воскомаси і обливши верхніх (незанурених) частин тушок воскомасою.

Птах конвеєром подається спочатку в першу зону обливу, потім в крайнє верхнє положення для охолодження воскомаси на тушці. При подальшому русі тушка повторно опускається у ванну воскування і входить в зону вторинного обливу.

Після вторинного обливу механізм занурення знов піднімає тушку у верхнє положення і тушка переміщається у ванну охолоджування.

Ванна для охолоджування тушок птаха

після воскування

Ванна є відкритою подовженою ємністю, наповненою холодною водою. Корпус ванни виготовлений з листової сталі і куточка. По верху корпусу, уздовж внутрішньої сторони бічних стінок, прокладені дві перфоровані труби, через які відцентровим насосом подається охолоджена вода з ванни.

Усередині ванни розташований змійовик, в якому циркулює розсіл температурою 00С при щільності 1,1. Зовні ванна покрита ізоляцією.

Висоту ванни можна змінювати за допомогою гвинтових опор. Рівень води у ванні регулюється вентилями.

Воскована поверхня тушок охолоджується під час просування їх на підвісному конвеєрі через ванну. Охолоджування тушок у ванні контактне з додатковим душовим охолоджуванням верхньої частини тушок, спливаючої над поверхнею води.

З ванни тушки виходять по похилому лотку для гасіння коливань підвіски з тушкою.

Ванну охолоджування встановлюють безпосередньо за ванною воскування. Насос з приводом розташовують на фундаментній плиті, закріпленій на фундаменті анкерними болтами.

УСТАТКУВАННЯ В2-ФУЛ/3 ВОСКУВАННЯ, ОХОЛОДЖУВАННЯ, РЕГЕНЕРАЦІЇ І ЗБЕРІГАННЯ ВОСКУ





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 339 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...