Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Формування системи логістичного сервісу



Споживач при виборі постачальника приймає до уваги можливості останнього в галузі логістичного сервісу, тобто на конкурентоспроможність постачальника впливають асортимент і якість послуг, що пропонуються. З іншого боку, розширення сфери послуг пов’язано з додатковими витратами.

Широка номенклатура логістичних послуг і значний діапазон, в якому може змінюватись їх якість, вплив послуг на конкурентоспроможність підприємства і величину витрат, а також ряд інших факторів підкреслюють необхідність для підприємства мати точно визначену стратегію в галузі логістичного обслуговування споживачів.

Наведемо послідовність дій, які дозволяють сформувати систему логістичного сервісу.

1. Сегментація споживчого ринку, тобто його розподіл на конкретні групи споживачів, для кожної з яких можуть бути потрібні визначені послуги у відповідності до особливостей споживання.

2. Визначення переліку найбільш важливих для покупця послуг.

3. Ранжування послуг, що входять в складений перелік. Сконцентрування уваги на найбільш важливих для покупця послугах.

4. Визначення стандартів послуг в розрізі окремих сегментів ринку.

5. Оцінка послуг, що надаються, встановлення взаємозв’язку між рівнем сервісу і вартістю наданих послуг, визначення рівня сервісу, необхідного для забезпечення конкурентоспроможності підприємства.

6. Встановлення зворотного зв’язку з покупцями для забезпечення відповідності послуг потребам покупців.

Сегментація споживчого ринку може здійснюватись за географічним фактором, за характером сервісу або за будь-якою іншою ознакою. Вибір важливих для покупця послуг, їх ранжування, визначення стандартів послуг можна здійснити, проводячи різні опитування. Оцінка послуг, що надаються, здійснюється різними способами. Наприклад, рівень надійності поставки можна виміряти часткою партій, поставлених точно в строк.

Ресурси підприємства концентруються на найбільш важливих для покупців послугах, що можуть бути надані.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 665 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...