Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття логістичного сервісу



В умовах “ринку покупця” продавець вимушений будувати свою діяльність, виходячи з споживчого попиту. При цьому попит не обмежується попитом на товар. Покупець диктує свої умови також і в галузі складу і якості послуг, що надаються йому в процесі поставки цього товару.

Послуга, в загальному розумінні цього терміну, означає чиюсь дію, що приносить користь, допомогу іншому. Робота по наданню послуг, тобто по задоволенню потреб кого-небудь, називається сервісом.

Природа логістичної діяльності передбачає можливість надання споживачеві матеріального потоку різноманітних логістичних послуг. Логістичних сервіс нерозривно пов’язаний з процесом розподілу і являє собою комплекс послуг, що надаються в процесі постачання товарів.

Об’єктом логістичного сервісу є річні споживачі матеріального потоку. Здійснюється логістичний сервіс або самим постачальником, або експедиторською фірмою, що спеціалізується в галузі логістичного обслуговування.

Всі роботи в галузі логістичного обслуговування можна розділити на три групи:

- передпродажні, тобто роботи по формуванню системи логістичного обслуговування;

- роботи по наданню логістичних послуг, що здійснюються в процесі продажу товару;

- післяпродажний логістичних сервіс.

До початку процесу реалізації робота в галузі логістичного сервісу включає в себе, в основному, визначення політики фірми в сфері надання послуг, а також їх планування.

В процесі реалізації товарів можуть надаватися різноманітні логістичні послуги, наприклад:

- інформація про наявність товарних запасів на складі;

- виконання замовлення, в тому числі підбір асортименту, упаковки, формування вантажних одиниць та ін. операції;

- забезпечення надійності доставки;

- надання інформації про проходження вантажів.

Післяпродажні послуги – це гарантійне обслуговування, зобов’язання по розгляду претензій покупців, обмін тощо.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 687 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...