Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зміст роботи. При виконанні роботи необхідно вивчити такі питання і відобразити також їх у звіті



При виконанні роботи необхідно вивчити такі питання і відобразити також їх у звіті.
1. Пристрої, які забезпечують пружний зв’язок несучої системи автомобіля і мостами або колесами автомобіля.

2. Незалежні і залежні підвіски. Балансирні підвіски.

3. Склад елементів підвісок: пружний елемент, направляючі і погашуючі пристрої, стабілізатор поперечної стійкості.

4. Важильні підвіски. Підвіска Макферсона.

5. Півіски на подвійних поперечних важілях. Багатоважільні підвіски.

6. Торсіонна і ресорна підвіски.

7. Гідропневматична підвіска

Підвіска представляє собою сукупність пристроїв, що забезпечують пружний зв'язок між несучою системою і мостами або колесами автомобіля, зменшення динамічних навантажень на несучу систему і колеса, а також затухання коливань.

Підвіска повинна забезпечувати: постійний і надійний контакт всіх коліс автомобіля з поверхнею дороги; задану частоти власних коливань у всьому діапазоні навантажень і оптимальне загасання вимушених коливань.
Для виконання перелічених вимог до складу підвіски входять пружний елемент (пружини, ресори), направляючі і погашуючі пристрої.

За кінематичними ознаками підвіски поділяють на залежні, що застосовуються при суцільних мостах, і незалежні, які використовують при розрізних мостах.

Залежні підвіски можуть бути індивідуальні та балансирні.
При балансирній підвісці два сусідніх колеса одного борту мають загальну підвіску, що обумовлює їх взаємне переміщення в протилежних напрямках (в поздовжній площині). Балансирна підвіска дозволяє колесам за нерозрізного мосту краще копіювати рельєф місцевості.

Підвіски можуть бути з металевими, гумовими, пневматичними, гідравлічними або комбінованими пружними елементами.

Залежно від способу гасіння коливань підвіски можуть бути з гідравлічними, гідропневматичними амортизаторами або для гасіння коливань може використовуватись механічне тертя в пружному елементі і спрямовуючих пристроях (торсіонні підвіски тощо).





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 346 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...