Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 3. Припустимо, що попит на товар поданий у вигляді рівняння Р = 8– 0,2 хQd, а пропозиція – у вигляді рівняння Р = 4 + 0,2 хQs



Припустимо, що попит на товар поданий у вигляді рівняння Р = 8– 0,2 хQd, а пропозиція – у вигляді рівняння Р = 4 + 0,2 хQs, де Qs = Qd. Визначити рівноважну ціну та рівноважну кількість товару.

VІІ. Графічний диктант

Відповісти на поставлені запитання. Результати відповідей розмістити в таблиці, умовно позначаючи правильну відповідь знаком (+), а не правильну – знаком (–).

1. Основні елементи циклічного розвитку економіки – сукупний попит, сукупна пропозиція та ціни.

2. Найважливішим елементом методології аналізу і прогнозу ринкової кон’юнктури є встановлення активності й характеру дії циклічних факторів, визначення фази циклу, термінів переходу циклу в наступну фазу і його динаміки в перспективі.

3. Для підприємства_виробника вибір каналів руху товарів не є стратегічним рішенням, що узгоджується з досягненням власної мети.

4. Наявність каналів збуту передбачає розподіл функцій між учасниками руху товарів.

5. При укладанні контракту виробника з іншими учасниками руху товарів більша увага приділяється ціновій політиці, а менша– умовам продажу, територіальним правам і структурі послуг.

6. Оптові торговці – посередники, які здійснюють продаж товарів іншим продавцям (роздрібним торговцям) або клієнтам підприємствам, а не кінцевим споживачам.

7. Витрати, пов’язані з реалізацією товару роздрібним торговцям, відшкодовуються за рахунок торговельної націнки.

8. Основним фактором, що впливає на згоду в ціноутворенні, між учасниками руху товарів є встановлення цін, що дають достатню частку прибутку кожному учасникові.

9. Характер і ступінь впливу конкуренції на процес ціноутворення залежать від типу ринкового середовища.

Таблиця відповідей:

                   
                   




Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 522 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...