Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок здійснення нарахувань на фонд оплати праці



Ще однією складовою облікового процесу є здійснення нарахувань на ФОП, які виступають у вигляді платежів юридичних осіб, розмір яких встановлюється на основі відповідних відсоткових ставок до загальної суми заробітної плати.

Для роботодавцiв ставки єдиного соціального внеску встановлюються вiдповiдно до класiв професiйного ризику виробництва, до яких вiднесено платникiв єдиного внеску, з урахуванням видiв їх економiчної дiяльностi. Класiв професiйного ризику виробництва наведено 67 та вiдповiдна ставка внеску становить вiд 36,76% для першого класу до 49,7% для 67 класу професiйного ризику виробництва. Слiд звернути увагу, що для цивiльно-правових договорiв передбачена єдина ставка соцiального внеску 34,7%.

Для працiвникiв якi працюють на пiдприємствах, у фiзичних осiб - пiдприємцях або у фiзичних осiб, що забезпечують себе роботою самостiйно на умовах трудового договору встановлюється ставка єдиного соцiального внеску 3,6%.

Фiзичнi особи, що виконують роботи за цивiльно-правовими договорами сплачуватимуть єдиний соцiальний внесок за ставкою 2,6%.

Державнi службовцi сплачуватимуть внесок за ставкою 6,1%.

Страховi внески перераховуються вiдповiдним фондам одночасно зi сплатою податку з доходiв фiзичних осiб, але не пiзнiше термiну отримання коштiв на виплату заробiтної плати.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 502 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...