Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття кошторисно-бюджетного фінансування



Виділення коштів з бюджету на забезпечення діяльності апарату законодавчої та виконавчої влади, управління, суду й прокуратури, обороноздатності країни, на утримання соціально-культурної сфери, а також державних та комунальних підприємств, установ та організацій, які не мають своїх доходів (бюджетних установ), здійснюється шляхом кошторисно-бюджетного фінансування.

Бюджетна установа – це орган, установа, організація, яка повністю утримується за рахунок відповідного державного або місцевого бюджету.

Кошторисно-бюджетне фінансування здійснюється на основі загальних принципів бюджетного фінансування (див. тему 10).

 
 


2. Кошторис як індивідуально-плановий акт

Основним документом, що визначає витрати бюджетних установ, є кошторис.

 
 


Кошторис витрат на утримання бюджетних установ є індивідуальним фінансово-плановим актом, що встановлює права і обов’язки керівників цих установ по використанню зазначеного обсягу грошових засобів, а також права і обов’язки фінансуючих органів по виділенню цих грошових коштів і контролю за їх правомірним використанням. Для кожної бюджетної установи правильно складений і своєчасно затверджений кошторис є індивідуальним фінансово-плановим актом, на основі якого ця установа фінансується протягом календарного року.

 
 


План асигнувань - це помісячний розподіл бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі, за скороченою формою економічної класифікації видатків, який регламентує протягом року взяття бюджетних зобов'язань та здійснення платежів. Він є невід’ємною частиною кошторису, затверджується разом з ним.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 275 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...