Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Облік інших необоротних матеріальних активів



Основні засоби, які мають специфічні особливості і не обліковуються на рахунку 10, відносяться до інших необоротних матеріальних активів.

До них належать бібліотечні фонди, малоцінні необоротні матеріальні активи, тимчасові (нетитульні) споруди, природні ресурси, інвентар­на тара, предмети прокату, інші необороті матеріальні активи.

Бухгалтерський облік інших необоротних активів регламентується П(С)БО 7 «Основні засоби».

Для обліку інших необоротних матеріальних активів призначені рахунки 11 «Інші необоротні матеріальні активи» та 18 «Інші необоротні активи».

По дебету рахунків 11,18 відображається надходження або створення необоротних матеріальних активів на підприємство; сума витрат пов’язана з поліпшенням об’єкта; сума дооцінки вартості об’єкта. По кредиту – вибуття необоротних матеріальних активів внаслідок продажу, безоплатної передачі; сума їх уцінки; залишкова вартість у разі тимчасової ліквідації об’єкта.

В бухгалтерському обліку інші необоротні активи відображаються за первісною вартістю, тобто за фактичними витратами на їх придбання, спорудження або виготовлення.

Витрати на придбання (створення) інших необоротних матеріальних активів збираються на рахунку 153 «Придбання (виготовлення) інших необоротних матеріальних активів».

Процес документального оформлення операцій з іншими необоротними активами ідентичний до оформлення операцій з основними засобами та малоцінними і швидкозношувальними предметами.

Вартість інших необоротних матеріальних активів погашається нарахуванням амортизації за методом, що визначається підприємством самостійно, виходячи з очікуваного методу використання таких об’єктів. Знос по таких по таких предметах відображається на субрахунку 132 «Знос інших необоротних матеріальних активів».





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 428 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...