Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура управління державною системою СФД України



Галузевий та обласний (регіональний) СФД.

Основною метою формування СФД є забезпечення користувачів документами, необхідними для поставлення на виробництво, експлуатацію та ремонт продукції оборонного, мобілізаційного і господарського призначення, для проведення будівельних (відбудовчих), аварійних та відновлювальних робіт під час ліквідування НС та в особливий період, а також для збереження культурної спадщини, на випадок утрати або псування оригіналу документа.

Основними завданнями формування СФД є:

- формування СФД України; підтримання СФД на сучасному науково-технічному рівні; забезпечення довгострокового надійного зберігання докумен­тів СФД та своєчасного їх надання користувачам.

СФД України за призначенням поділяється на:

- СФД для організації виробництва продукції оборонного, мобілізаційного і господарського призначення;

- СФД для відбудови об'єктів систем життєзабезпечення і транспортних зв'язків;

- СФД для збереження документів на об'єкти культурної спад­щини;

- СФД для проведення аварійно-рятувальних робіт під час лік­відування надзвичайних ситуацій.

Механізм управління функціонуванням СФД України являє собою набір правил, цілей, критеріїв, процедур, положень, що регла­ментують діяльність як усієї системи, так і її окремих елементів. Фактично СФД України - це дворівнева розподілена система. На нижньому її рівні знаходяться "виробничі" підсистеми - РЦ СФД і бази зберігання СФД, що є юридично самостійними бюджетними установами, які вирішують свої локальні задачі. На верхньому рівні - Державний департамент СФД, що координує діяльність підсистем нижнього рівня, виходячи із загального критерію, що визначає мету роботи всієї системи, і вирішує паралельно свої особливі завдання.

Механізм функціонування державної системи СФД при забезпеченні підприємств, установ, організацій повно розмірними копіями документів СФД приведений на мал.2.

У випадку НС необхідні документи знаходять, відтворюють у вигляді повно розмірних копій і доставляють замовнику. Механізм функціонування державної системи СФД передбачає вирішення багатьох взаємопов'язаних задач.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 454 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...