Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Економічні показники управлінської діяльності



Ефективність праці в системі управління підприємством визначається за формулою (17.10):

(17.10)

В – обсяг продукції, що реалізувалася, грн.

Чупр – середньосписочна чисельність управлінського персоналу, чел.

Економічність праці в системі управління підприємством визначається за формулою (17.11):

(17.11)

Вц – видатки на функціонування системи управління, грн.

Вв, п – Загальна сума видатків на випуск продукції, грн.

Норматив видатків на управління по підприємству визначається за формулою (17.12):

(17.12)

Чу – норматив середньосписочної чисельності апарату управління.

Зу – середньорічна заробітна плата управлінського персоналу, грн.

. n – прогресивний норматив адміністративно – управлінських видатків (відрядження і т. д.), % до заробітної плати управлінського персоналу;

Ве – річна сума видатків, пов'язаних зі змістом і експлуатацією засобів механізації управлінської праці (оргтехніка), в тому числі видатки на електроенергію, дискети, папір, профілактичний і капітальний ремонт і т. д., грн.

Частка витрат на апарат управління в вартості чистої продукції визначається за формулою 17.13:

(17.13)

Ва. П – витрати на апарат управління, грн.;

ЧП – вартість чистої продукції, грн.

Частка видатків на апарат управління в прибутках підприємства визначається за формулою 17.14:

(17.14)

Частка видатків на апарат управління в вартості активної частини основних фондів визначається за формулою 17.15:

(17.15)

Ф о Ф – вартість активної частини основних фондів.

Частка чистої продукції, що припадає на одного робітника апарату управління підприємства, підрозділи визначається за формулою 17.16:

(17.16)

Витрати на утримання одного робітника апарату управління визначаються за формулою 17.17:

(17.17)

Ву. А – загальна сума витрат на зміст апарату управління на підприємстві, включаючи видатки на заробітну плату, канцелярські видатки, відрядження і т. д., а також витрати, пов'язані з експлуатацією різноманітних засобів механізації і автоматизації управлінської праці, грн.

Чу – середньосписочна чисельність робітників управління, чол.

Коефіцієнт економічності апарату управління Ке. У використають для оцінки міри відповідності фактичної структури і чисельності апарату управління, передовому аналогу, нормативу визначається за формулою 17.18:

(17.18)

Ан – кількість передбачених нормативною структурою підрозділів, що відповідають прогресивним нормативам їхнього формування (по чисельності робітників)

Аф – фактична чисельність структурних підрозділів на підприємстві

Чн. У, Чф. У – відповідно нормативна і фактична чисельність управлінського персоналу в усіх структурних підрозділах, чел.

Собівартість одиниці інформаційної продукції Сin визначають як суму витрат, зв'язаних з підготовкою, створенням, накопичуванням, передачею і реалізацією інформаційною продукцією визначається за формулою 17.19:

(17.19)

Мо – вартість основних матеріалів, що використовуються на одиницю виробленої інформаційної продукції (папір, касети, дискети);

Зо – основна заробітна плата управлінського персоналу, що бере безпосередню участь в підготовці і виробництві одиниці даного виду інформаційної продукції;

Зi – прямі витрати на одиницю даного вигляду інформаційної продукції, зв'язані з пошуком, отриманням, обробкою, передачею і впровадженням інформації;

Сн. А – сума накладних витрат, пов'язаних з виробництвом інформаційної продукції, в т. ч. амортизаційні відрахування, видатки на електроенергію, утримання управлінського персоналу інформаційної служби і т. д.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 500 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...