Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Закон закріплює екологічні обов'язки громадян України



Громадяни України зобов'язані: берегти природу, охороняти, раціонально

використо­вувати її багатства; здійснювати діяльність із додер­жанням вимог екологічної безпеки, екологічних норма­тивів; не порушувати екологічні права та законні інтереси інших суб'єктів; вносити плату за спеціальне природокористування;

компенсувати шкоду, заподіяну забрудненням та ін­шим негативним впливом на навколишнє природне се­редовище.

5) Закон визначає повноваження органів управління в галузі охоронинавколишнього природного середовища.

6) Закон визначає поняття екологічної безпеки та заходи щодо її забезпечення, екологічні вимоги до розміщення, проектування, будівництва, реконструкції, введення в дію підприємств та інших об'єктів, про застосування мінеральних добрив, засобів захисту рослин, токсичних хімічних речовин; передбачає заходи щодо охо­рони навколишнього природного середовища від шкідливого біо­логічного впливу, шкідливого впливу фізичних факторів та радіоактивного забруднення, від забруднення виробничими, побутови­ми та іншими відходами.

7) В Законі даєтьсяпоняття зон надзвичайних екологічних ситуацій (екологічної катастрофи, підвищеної екологічної небезпе­ки).





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 1157 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...