Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лекція № 8



Тема. Менеджмент безпеки та захист населення у НС.

План.

1. Проведення пошуковых робіт в осередках ураження і зонах зараження.

2. ПЛАС – план локалізації та ліквідації аварійних ситуацій.

3. Основні обов’язки керівників та посадових осіб об'єктів у сфері техногенної безпеки.

4. Навчання персоналу підприємств, установ і організа­цій дій та способів захисту в разі виникнення аварійних ситу­ацій та аварій

5. Підготовка населення до дій в умовах надзвичайних ситуацій.

Зростання масштабів господарської діяльності і кіль-кості великих промислових комплексів, концентрації на них агрегатів і установок великої і надзвичайно великої потужності, використання у виробництві потенційно небез-печних речовин у великих кількостях, великий знос основних фондів на об'єктах економіки - все це збільшує вірогідність виникнення надзвичайних техногенних ситуацій, раптове виникнення яких приводить до значних соціально-екологічних і економічних збитків, необхідності захисту людей від дії шкідливих для здоров'я факторів ураження, проведення рятувальних, невідкладних медичних і евакуа-ційних заходів, а також ліквідації негативних наслідків, які склалися внаслідок виникнення надзвичайних техногенних ситуацій.

Велика кількість можливих техногенних та природних надзвичайних ситуацій, які притаманні всім регіонам держави, територіям та об’єктам господарської діяльності, вимагають створення та підтримання у високій готовності сил цивільної оборони як центрального, територіального, так і об’єктового призначення, у тому числі невоєнізованих формувань загального призначення.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 450 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...