Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сушіння електричних машин



Електричні машини сушать при незадовільних ізоляційних характеристиках, що вказують на зволоженість ізоляції. Сушіння проводять до установки електричних машин у тому випадку, якщо вони довгий час зберігалися в приміщенні і виміри показують на зволоженість ізоляції. Обмотки електричних машин перед сушінням очищають від забруднень і осілого пилу, продуваючи сухим і чистим повітрям. У випадку тривалого безпосереднього попадання води на обмотки виміри та іспити, зв’язані з подачею напруги, варто виконувати після контрольного прогріву і підсушування шляхом зовнішнього нагрівання. Сушіння шляхом пропущення струму по обмотках електричних машин можна виконувати, якщо опір ізоляції обмоток статора машин змінного струму й обмотки якоря машин постійного струму не менш 50 кОм, а опір ізоляції обмоток ротора машин перемінного струму й обмоток збудження машин постійного струму не менш 20 кОм.

Корпус машини, підготовленої для сушіння, повинен бути заземлений. Сушіння машин у залежності від місцевих умов виконують зовнішнім нагріванням, інфрачервоними променями, індукційними втратами в сердечнику, втратами в провідниках обмоток, струмом к. з. і т.п.

Під час сушіння, в найбільш нагріваючих частинах обмоток електричних машин, на поверхні сталевого ротора і статора систематично вимірюють температуру ртутними термометрами, температурними детекторами (термометри опору або термопари, що закладаються заводом-виготовлювачем машини у важкодоступні крапки машини) або розраховують температуру обмоток по вимірах опору обмоток.

У процесі сушіння ведуть журнал, у який крім заводських характеристик, місця установки машини, методу сушіння й іншого заносять електричні параметри і температуру у всіх контрольованих точках машин, а також викреслюють криві зміни температури й опору ізоляції обмоток у часі.

Здавання-прийняття змонтованих електричних машин проводят відповідно з вимогами БНіП. Після пред’явлення необхідної здавальної документації персонал замовника при участі представників монтажної і налагоджувальної організацій проводить комплексні іспити на холостому ходу й оформляє акт про приймання електричних машин.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 1554 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...