Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інші доходи від фінансових операцій»



За кредитом рахунку відображається визнана сума доходу, за дебетом — списання кредитового обороту на рахунок 79 «Фі­нансові результати».

На субрахунку 731 «Дивіденди одержані» узагальнюється інформація про належні дивіденди від інших підприємств, що не є асоційованими, дочірніми та спільними.

На субрахунку 732 «Відсотки одержані» узагальнюється ін­формація про відсотки за облігаціями чи іншими цінними папе­рами, за якими не ведеться облік на субрахунку 731 «Дивіденди одержані», зокрема винагороди за здані в фінансову оренду не­оборотні активи тощо.

На субрахунку 733 «Інші доходи від фінансових операцій» узагальнюється інформація про інші доходи від фінансової дія­льності, що не знайшли відображення на інших субрахунках ра­хунку 73 «Інші фінансові доходи», зокрема про доходи від амо­ртизації премії за випущеними облігаціями.

Аналітичний облік фінансових доходів ведеться за об'єктами інвестування.

Таблиця 16.4

КОРЕСПОНДЕНЦІЇ РАХУНКІВ З ОБЛІКУ ФІНАНСОВИХ ДОХОДІВ

Зміст операції Дебет Кредит
Нараховано дивіденди до отримання від участі в статут­ному капіталі інших підприємств, що не є асоційовани­ми, дочірніми чи спільними    
Нараховано проценти від фінансових інвестицій в цінні папери (наприклад, облігації), як фінансові доходи інвестора    
Нараховано доходи до отримання (винагорода орендо­давцю) за договором фінансової оренди необоротних активів    
Нараховано дивіденди до отримання від участі в статут­ному капіталі інших підприємств, що є асоційованими, дочірніми чи спільними    




Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 199 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...