Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ 6. Організація і управління безпекою життєдіяльності



Тема 13. Правове забезпечення та управління безпекою життєдіяльності.

Велике значення для забезпечення безпеки людини мають міжнародні договори, декларації, акти і хартії, ухвалені міжнародними організаціями і міжнародними конференціями по безпеці і співробітництву.

Серед них найбільш визначальними для безпечної життєдіяльності є:

§ рішення Конференція ООН з навколишнього середовища та розвитку (Ріо-де-Жанейро,1992 рік);

§ Рішення Всесвітнього саміту зі сталого розвитку (Йоганнесбург, 2002 рік)

§ Декларація „Право людини на безпеку”, прийнята на 6-й Всесвітній конференції по запобіганню і зменшенню аварійності та травматизму (Монреаль, 2002 рік)

Конференція ООН з навколишнього середовища та розвитку (Ріо-де-Жанейро,1992 рік) прийняла основоположний документ «Концепція ООН зі сталого розвитку людства» який визначає основні напрями міжнародної політики і політики держав-членів ООН в галузі забезпечення покращання якості життя людей. Одним із найважливіших напрямів цієї діяльності було визнано підвищення безпеки життя людини.

Наступний крок в конкретизації міжнародних заходів щодо забезпечення сталого розвитку був зроблений на Всесвітньому саміті зі сталого розвитку (Йоганнесбург, 2002 рік), в його роботі приймала участь і українська делегація.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 279 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...