Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклад 1. Знайти максимальне і мінімальне значення в матриці А розмірністю 4х4



Знайти максимальне і мінімальне значення в матриці А розмірністю 4х4.

У Mathcad, за умовчанням, нумерація рядків і стовпців в масивах починається з нуля. Це не завжди зручно. Для того, щоб змінити цей порядок треба змінити значення вбудованої змінної ORIGIN. Необхідно пам'ятати, що ім'я цієї змінної набирається з клавіатури заголовними буквами. У нашому прикладі ми встановлюємо значення ORIGIN=1.

Для того, щоб знайти максимальний елемент матриці, задаємо початкове значення змінної max рівне першому елементу матриці. А потім перебираючи всі елементи матриці (використовуючи для цього оператори циклу) порівнюємо їх із значенням змінної max. І якщо знаходиться елемент більший чим max, то в змінну max записуємо значення цього елементу. Значення min знаходиться аналогічно.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 705 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...