Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Література. Лабораторний практикум “Матеріалознавство” написаний для студентів напрямків підготовки “Інженерна механіка”



ПЕРЕДМОВА

Лабораторний практикум “Матеріалознавство” написаний для студентів напрямків підготовки “Інженерна механіка”, “Автомобільний транспорт” та “Зварювання”. Він відповідає навчальним програмам предметів “Технологія конструкційних матеріалів і матеріалознавство” та “Матеріалознавство та термічна обробка зварних з’єднань”.

Матеріалознавство – це прикладна наука про взаємозв’язок електронної будови та структури матеріалів і сплавів з їх складом, фізичними, хімічними, механічними, технологічними та іншими властивостями. Зменшення маси машин за рахунок підвищення їх точності, надійності, довговічності та роботоздатності, економії матеріалів зумовлене розвитком матеріалознавства і розумінням та навичками практичного застосування наявних матеріалів користувачами.

Розвиток науки здійснюється переважно експериментальним шляхом, тому використовуються чимало класичних та спеціально створених структурних і фізичних методів дослідження. Це кількісний хімічний, спектральний та рентгеноспектральний, макро– та мікроструктурний, рентгенографічний, термічний, дилатометричний, люмінесцентний, магнітний, ультразвуковий та інші аналізи, а також методи дослідження міцності, твердості, в’язкості, витривалості механічних властивостей.

Лабораторні роботи з цих дисципліни мають на меті надання студентам практичних навичок з проведення макро- та мікроструктурного аналізів металів і сплавів, запису кривих охолодження сплавів і побудови за ними діаграм стану, вміння аналізувати процеси, які відбуваються в сплавах при їх охолодженні і формуванні структур, проведення термічної обробки металів за різними режимами, призначення матеріалу при виготовленні конкретних деталей для машин і призначення оптимального режиму їх термічної обробки.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 329 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...