Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Якість будівельних матеріалів та конструкцій



Якість – життєво важлива категорія, особливо, якщо йдеться, зокрема, про будівельні матеріали та конструкції. Адже, побудовані з них помешкання, будівлі підприємств, організацій, закладів та установ, мости та інші об`єкти можуть стати для людини не її вигодою чи захистком, а джерелом небезпеки, загрозою її здоров`ю і, навіть, життю, якщо ці будівельні матеріали та конструкції виявляться неякісними.

Отже, до будівельних матеріалів та конструкцій вимоги щодо їх якості та надійності повинні бути однозначно жорсткими, як цього вимагають чинні в Україні стандарти. Це свідчення того, як серйозно ставиться до цього питання наша держава, яка поклала місію контролю стану дотримання вимог нормативних документів щодо зазначеної продукції на один із центральних органів виконавчої влади, а саме - Держспоживстандарт України. Цю функцію він реалізує через свої територіальні органи у формі державного нагляду за дотриманням вимог стандартів, норм і правил при виробництві продукції та її сертифікації.

Підсумки цієї роботи свідчать про ще далеко не належний рівень дотримання вимог нормативних документів при виробництві будівельних матеріалів та конструкцій.

Основні види виявлених порушень:

- відсутні сертифікати відповідності на продукцію, яка підлягає обов`язковій сертифікації;

- відсутня необхідна нормативна документація;

- відсутні відповідні засоби вимірювальної техніки;

- відсутнє маркування продукції.

Основними ж причинами виявлених порушень є:

- недоліки системи підготовки виробництва продукції;

- незадовільний стан контролю якості продукції у процесі виробництва.

Отже, з якістю і надійністю будівельних матеріалів та конструкцій як вітчизняного виробництва, так і імпортними далеко не все гаразд, а значить, необхідно активізувати та посилити контроль їх якості і при цьому надавати методичну допомогу підприємцям з метою правильної організації виробництва та поставлення на виробництво нових видів продукції. Свій крок назустріч розв’язанню цієї проблеми повинні зробити і виробники.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 396 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...