Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок виконання роботи. Під час контролю виробництва, коли необхідна швидкість проведення аналізу, використовують прискорені методи висушування



Під час контролю виробництва, коли необхідна швидкість проведення аналізу, використовують прискорені методи висушування, в яких видалення вологи відбувається за підвищених температур (порівняно з методом висушування до постійної маси) та чітко визначений час.

Для аналізу беруть (за вказівкою викладача) один продукт (борошно різних сортів, солод, крохмаль) і визначають масову частку вологи прискореним методом.

Методика підготовки та проведення аналізу прискореним методом для різних об’єктів описано у лабораторному практикумі [4]: для борошна – на с. 81, солоду – с. 111, крохмалю – с. 163.

Визначення слід проводити у двох повторностях, тобто у двох бюксах відповідних розмірів, попередньо висушених і зважених.

Потрібно звернути увагу на особливості аналізів для різних продуктів: масу наважок, температуру і тривалість висушування, величину допустимих відхилень між паралельними визначеннями.

У процесі виконання роботи записи спостережень і розрахунки треба проводити із заданим ступенем точності щодо кожного методу.

Опрацювання результатів роботи

Дані спостережень і розрахунки, отримані в процесі визначення масової частки вологи продуктів прискореним методом, оформляють у вигляді табл. 1.2.

Таблиця 1.2





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 320 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...