Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація роботи органів ДКСУ щодо забезпечення обліку бюджетних асигнувань місцевих бюджетів



Після затвердження розпису місцевих бюджетів, але не пізніше ніж через місяць після затвердження бюджету, місцеві фінансові органи, міські, районні у містах, селищні, сільські ради або їх виконавчі органи надають розпис місцевих бюджетів до відповідних територіальних органів ДКСУ.

Міністерство фінансів АР Крим, місцеві фінансові органи доводять до розпорядників коштів місцевих бюджетів витяги із затвердженого розпису місцевих бюджетів та змін до нього.

Головні розпорядники та розпорядники коштів нижчого рівня місцевих бюджетів, які мають підвідомчі установи, протягом трьох робочих днів після отримання витягу з розпису місцевих бюджетів подають органам ДКСУ, в яких вони обслуговуються у розрізі розпорядників коштів нижчого рівня та одержувачів коштів відповідно до мережі розподіл показників зведених кошторисів та інших планових документів.

Органи ДКСУ перевіряють зазначені документи на відповідність даним мережі та на правильність застосування економічної класифікації видатків бюджету.

Протягом п’яти робочих днів після затвердження розпорядники коштів місцевих бюджетів подають відповідним органам ДКСУ кошториси та інші планові документи.

Показники розпису місцевих бюджетів та показники планових документів, які затверджуються розпорядниками коштів місцевих бюджетів, відображаються органами ДКСУ в бухгалтерському обліку на відповідних рахунках позабалансового обліку.

Органи ДКСУ здійснюють контроль за відповідністю загальних сум, указаних в планових документах (кошторисах, планах асигнувань тощо), які затверджуються розпорядниками коштів місцевих бюджетів, сумам, зазначеним у розписі місцевих бюджетів.

Доведені обсяги бюджетних асигнувань є підставою для взяття розпорядниками та одержувачами коштів бюджету бюджетних зобов’язань на здійснення видатків, передбачених відповідними місцевими бюджетами.

Одержувачі коштів місцевого бюджету подають до органу ДКСУ план використання бюджетних коштів.

План використання бюджетних коштів є основним плановим документом, відповідно до якого одержувачі витрачають бюджетні кошти. За відсутності зазначеного документа видатки з рахунку одержувача не здійснюються.

У період до затвердження кошторисів, планів асигнувань та планів використання бюджетних коштів (не більше одного місяця після затвердження річного розпису асигнувань та помісячного розпису асигнувань загального фонду відповідного місцевого бюджету) видатки розпорядникам і одержувачам коштів здійснюються згідно з проектами кошторисів, планів асигнувань та планів використання бюджетних коштів.

Якщо місцевий бюджет не затверджено в установлений законодавством термін, фінансові органи та/або міські (міст районного значення), сільські, селищні ради або їх виконавчі органи направляють органам ДКСУ до 30 грудня відповідного бюджетного періоду тимчасовий розпис місцевих бюджетів, показники якого реєструються та відображаються на відповідних рахунках бухгалтерського обліку.

Міністерство фінансів АР Крим, фінансові органи та/або міські (міст районного значення), сільські, селищні ради або їх виконавчі органи доводять до головних розпорядників коштів витяги із тимчасового розписумісцевих бюджетів.

Видатки за рахунок власних надходжень розпорядників здійснюються в межах тимчасових індивідуальних кошторисів та наявних коштів на спеціальних реєстраційних рахунках розпорядників на підставі платіжних доручень та підтвердних документів на здійснення платежу.

Органи ДКСУ здійснюють оплату рахунків розпорядників та одержувачів бюджетних коштів відповідно до затверджених та взятих на облік показників кошторисів, планів асигнувань загального фонду, планів спеціального фонду (за винятком надходжень бюджетних установ та відповідних видатків), планів надання кредитів із загального фонду, зведення показників спеціального фонду та планів використання бюджетних коштів.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 494 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...