Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Операції за платежами до загального фонду місцевих бюджетів



Платежі до загального фонду місцевих бюджетів, зараховуються на аналітичні рахунки, відкриті в ГУ ДКСУ у розрізі кодів класифікації доходів бюджету та місцевих бюджетів усіх рівнів:

- за балансовим рахунком 3141 «Надходження до загального фонду місцевих бюджетів» Плану рахунків.

Інформація щодо надходження та повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до місцевих бюджетів одночасно відображається на відповідних рахунках, відкритих за рахунком бюджетного обліку 6121 «Доходи загального фонду місцевого бюджету».

Кредитовий залишок за рахунком бюджетного обліку 6121 «Доходи загального фонду місцевого бюджету» відображає інформацію щодо надходжень, з урахуванням повернень платежів загального фонду місцевих бюджетів, наростаючим підсумком з початку року;

- за балансовим рахунком 3143 «Рахунок для зарахування до загального фонду місцевих бюджетів повернення бюджетних кредитів».

Інформація щодо сум коштів від повернення кредитів одночасно відображається на відповідному рахунку, відкритому за рахунком бюджетного обліку 7231 «Кредитування загального фонду місцевого бюджету за вирахуванням погашення».

Для щоденного акумулювання коштів загального фонду місцевих бюджетів в ГУ ДКСУ відкриваються аналітичні рахунки за балансовим рахунком 3142 «Кошти загального фонду місцевих бюджетів» окремо для кожного місцевого бюджету.

Кошти, які надійшли за день (з урахуванням повернення помилково або надмірно зарахованих до бюджету платежів) на аналітичні рахунки, відкриті за балансовими рахунками 3141 та 3143, у регламентований час засобами програмного забезпечення перераховуються за призначенням на відповідні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3142 окремо для кожного місцевого бюджету.

Порядок проходження та відображення в бухгалтерському обліку надходжень до загального фонду місцевих бюджетів наведено на рис. 7.1, 7.2.

загальним та спеціальним фондами державного бюджету

1 – платіжні доручення на перерахування коштів;

2 – платіжні доручення на повернення коштів;

3 – одночасне відображення в обліку сум надходжень (повернень) до загального фонду місцевого бюджету. Кредитовий залишок по рахунку 6121 дає інформацію про надходження коштів з початку року з урахуванням повернення;

4 – формування платіжних доручень на списання коштів на рахунок 3142;

5 – перерахування коштів з рахунку 3142 на підставі платіжних доручень місцевих фінансових органів розпорядникам місцевих бюджетів для здійснення видатків;





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 348 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...