Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Операції за власними надходженнями бюджетних установ



Власні надходження бюджетних установ є коштами спеціального фонду бюджету.

Власні надходження бюджетних установ - кошти, отримані в установленому порядку бюджетними установами як плата за надання послуг, виконання робіт, гранти, дарунки та благодійні внески, а також кошти від реалізації в установленому порядку продукції чи майна та іншої діяльності.

Власні надходження бюджетних установ поділяються на такі групи:

ü перша група - надходження від плати за послуги, що надаються бюджетними установами згідно із законодавством;

ü друга група - інші джерела власних надходжень бюджетних установ.

Платежі, які належать до власних надходжень бюджетних установ, що утримуються за рахунок коштів державного бюджету, та є джерелом формування спеціального фонду державного бюджету, зараховуються на аналітичні рахунки, відкриті в органах ДКСУ за балансовим рахунком 3125 «Рахунок для зарахування до спеціального фонду державного бюджету власних надходжень бюджетних установ» (рахунок 3125) Плану рахунків на ім’я бюджетних установ у розрізі кодів класифікації доходів бюджету.

Одночасно інформація щодо надходження і повернення помилково або надміру зарахованих платежів відображається на аналітичних рахунках, відкритих за рахунком бюджетного обліку 6114 «Власні кошти розпорядників коштів державного бюджету» (рахунки 6114).

Кредитовий залишок за кожним аналітичним рахунком 6114 відображає інформацію про власні надходження бюджетної установи (з урахуванням повернення помилково або надміру зарахованих платежів) за кожним видом платежу наростаючим підсумком з початку року.

Власні надходження бюджетних установ, які зараховані до спеціального фонду державного бюджету на аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3125, органи ДКСУ відповідно до умов договорів про розрахунково-касове обслуговування, укладених між органами Державного казначейства України та бюджетними установами, у регламентований час засобами програмного забезпечення шляхом формування меморіальних документів перераховують (списують) на спеціальні реєстраційні рахунки бюджетних установ, відкриті за балансовим рахунком 3522 «Реєстраційні рахунки розпорядників за коштами спеціального фонду державного бюджету».

Органи Державного казначейства України засобами програмного забезпечення формують за попередній операційний день виписки з аналітичних рахунків 3125, які надають відповідним бюджетним установам.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 993 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...