Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Біофізика м'язового скорочення



БІОФІЗИКА М'ЯЗОВОГО СКОРОЧЕННЯ

М'язова активність - це одне з загальних властивостей високоорганізованих живих організмів. Уся життєдіяльність людини зв'язана з м'язовою активністю. Незалежно від призначення, особливостей будівлі і способів регуляції принцип роботи різних м'язів організму однаковий.

М'язова клітка відрізняється від інших збудливих кліток такою специфічною властивістю, як скоротність, тобто здатність генерувати механічна напруга і коротшати. Крім того, м'язи є генератором тепла, причому не тільки при м'язовій роботі, холодового тремтіння, але й у режимі нетонічного термогенезу.

М'язова активність у процесі життєдіяльності забезпечує роботи окремих органів і цілих систем: роботу опорно-рухового апарата, легень, судинну активність, шлунково-кишкового тракту, скорочувальну здатність серця. Порушення роботи м'язів (наприклад, що визначають функціонування легень, серця) може приводити до паталогій, а її припинення - навіть до летального результату.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 2538 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...