Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Узгодження про імена



Коли створюється форма чи елемент управління, VBA по замовчанню встановлює властивість об’єкта Name (тобто його ім’я). Наприклад, першій створеній кнопці дається ім’я CommandButton1, другій CommandButton2 і т.д. Коли розробляється додаток з однією формою це не викликає особливих труднощів. Але коли додаток складається з декількох форм, то важко відрізнити першу кнопку CommandButton1 першої форми від першої кнопки CommandButton1 другої форми. В цьому випадку об’єкти треба перейменовувати, щоб краще їх відрізняти. Навіть у випадку однієї форми для того щоб програма, в якій використовуються імена, краще читалась, їх треба задавати так, щоб вони відтворювали призначення і зміст елементів управління. Для цього і існує узгодження про імена, яке полягає в тому, що ім’я об’єкта починається з короткого префікса, що вказує на тип об’єкта, а за ним іде саме ім’я, яке відображає суть об’єкта.

Приклади префіксів імен:

· TexBox txt

· Label lbl

· CommandButton cmd

· ListBox lst

· ComboBox cbo

· ScrollBar scr

· OptionButton opt

· CheckBox chk

· Frame frm

· Image img

· UserForm frm

Як уже зазначалося, і форма і елементи управління являються об’єктами VBA, а тому мають свої властивості, методи та події.

Властивості визначають зовнішній вигляд та функціонування форми та елементів управління. Задавати та змінювати їх можна як на етапі проектування у вікні властивостей Properties Windows, так і в програмі. Для цього елементи управління розглядаються як змінні. Ім’я змінної (елемента) задається на етапі проектування присвоєнням значення властивості Name.

Перш ніж розглянути основні властивості, методи і події форми та окремих елементів управління зупинимось на тих, які належать більшості з них





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 205 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...