Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Форма. Елементи управління



Форма це діалогове вікно, яке створюється для того, щоб користувачу було зручно працювати з вашою програмою. На формі зазвичай на початковому етапі конструювання додатку розміщуються елементи управління.

Для створення форми потрібно виконати команду Insert – UserForm або натиснути відповідну кнопку Insert UserForm на панелі інструментів. Після виконання команди з’являється панель елементів управління ToolBox. У випадку, коли потрібно викликати панель елементів управління, виконується команда меню View – ToolBox або натискується кнопка ToolBox на панелі інструментів.

Наведемо список основних елементів управління з панелі елементів:

- поле (TexBox)

- надпис (Label)

- кнопка (CommandButton)

- список (ListBox)

- поле зі списком (ComboBox)

- смуга прокрутки (ScrollBar)

- перемикач (OptionButton)

- прапорець (CheckBox)

- рамка (Frame)

- малюнок (Image)

Для розміщення елементу управління на формі необхідно натиснути відповідну кнопку на панелі інструментів элементы управления і за допомогою мишки перетягнути рамку елементу на форму. Після цього елемент управління можна переміщати, копіювати, видаляти та змінювати його розміри.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 284 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...