Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Засоби вимірювання, за допомогою яких здійснюють процедуру вимірювання



Засобами вимірювання, в яких процедура вимірювання здійснюється повністю, є: вимірювальні прилади; інформаційно-вимірювальні системи (ІВС);вимірювально-обчислювальні комплекси (ВОК); вимірювальні установки.

Вимірювальним приладом називають засіб вимірювання, призначений для вироблення сигналу вимірювальної інформації у формі, доступній для безпосереднього сприйняття спостерігачем. Вимірювальні прилади поділяються на аналогові і цифрові. Вимірювальний прилад, покази якого є неперервною функцією вимірюваної величини, називається аналоговим. Цифрові прилади дають покази у цифровій формі.

Аналогові прилади у свою чергу поділяються на: еле­ктромеханічні; електромеханічні з перетво­рювачами; електронні.

В електромеханічних приладах вимірювана величина перетворюється у механічне переміщення стрілки. Для розширення функціональних можливостей електроме­ханічні прилади комплектуються вимірювальними пере­творювачами фізичних величин і тому дістали назвуелек­тромеханічні прилади з перетворювачами.

Аналогові вимірювальні прилади, в яких для підви­щення точності, чутливості, розширення діапазону тощо застосовують електронні пристрої, називаються електронними.

Для дослідження складних об'єктів необхідно одночас­но вимірювати багато фізичних величин, виконувати складну обробку інформації і тому використовують інфор­маційні вимірювальні системи.

Інформаційна вимірювальна система це об'єднання функціонально зв'язаних вимірювальних, обчислю­вальних та інших технічних засобів для отримання вимірювальної інформації, її перетворення та обробки.

Останнім часом, у зв'язку з бурхливим розвитком обчис­лювальної та мікропроцесорної техніки, знайшли широ­ке застосування вимірювально-обчислювальні комплекси до складу яких входять комп'ютери. Вони є автома­тизованими засобами вимірювання та обробки вимірю­вальної інформації.

Для виконання масових технологічних вимірювань за­стосовуються вимірювальні установки. Вимірювальною установкою називають сукупність функціональ­но та конструктивно об'єднаних засобів вимірювання та допоміжних засобів, призначених для раціональної ор­ганізації вимірювань.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 439 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...