Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ЦКУ передбачає такі види договорів: купівлі-продажу, ренти, дарування, довічне утримання, найм, позичка, підряд, послуги, позики інші



Договір купівлі – продажу та його види.

За договором купівлі-продажу одна сторона (продавець) передає або зобов’язується передати майно у власність другій стороні (покупцеві), а покупець приймає або зобов’язується прийняти майно та сплатити за нього певну грошову суму.

Предметом договору купівлі продажу може бути майно, майнові права, право вимоги неособистого характеру.

Договори купівлі-продажу нерухомого майна укладаються у письмовій, нотаріально-засвідченій формі.

Право продажу товарів крім випадків примусового продажу належить власникові.

Продавець при укладенні договору зобов’язаний попередити покупця про права третіх осіб на предмет договору. При вилученні товару в покупця на користь третьої особи, продавець зобов’язується відшкодувати покупцеві завдані збитки.

Продавець зобов’язаний передати покупцю товар належної якості, кількості, асортименту в зазначений в договорі час. На продавця може бути покладений обов’язок зберігати проданий товар. за умовами договору продавець може гарантувати термін експлуатації товару. До вимог покупця до продавця по недоліках проданого товару застосовується позовна давність в 1 рік, якщо інше не передбачене гарантією. Покупець зобов’язаний сплатити за товар визначену ціну та прийняти товар.

Існують такі види договорів:

1. оптовий та роздрібний

2. внутрішнього та зовнішнього економічного обігу.

3. рухомого та нерухомого майна

4. контрактації сільськогосподарської продукції

5. продаж товару з зразками

6. форвардний та ф’ючерсний

7. продаж в кредит

8. продаж з використанням автоматів.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 288 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...