Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема: Газгольдери і сферичні резервуари



Газгольдери і сферичні резервуари використовують для збереження газів у скрапленому або газоподібному стані.

Газгольдери конструюють у формі судин постійного тиску або постій­ного об'єму. Останні більш прості у виготовленні і дозволяють зберігати газ під високим тиском. Газгольдери перемінного об'єму експлуатуються при низькому тиску. Газгольдери постійного об'єму (рис.) звичайно мають циліндричну форму діаметром кілька метрів з сферичними днищами.

Поздовжні і кільцеві шви - стикові. Усі шви (поздовжні і поперечні в циліндричній частині, а також у сферах) є робочими. Напруження в поз­довжньому шві циліндричної частини радіусом R з товщиною стінки δ:

Напруження в сферичній частині радіусом Rо з товщиною стінки δ0 складають:

Підбір товщини стінок роблять звичайно за граничними напружен­нями з урахуванням у першу чергу міцності поздовжнього шва.

Сферичні резервуари в основному призначені для зберігання скрап­леного газу під великим тиском. Напруження в стінці сферичного резерву­ара (рис.) визначають за формулою:

Вони в два рази менші, ніж у циліндричному, при однакових радіусах і товщинах стінок. Тому вага сферичних резервуарів менша, але конст­рукція складніша.






Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 267 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...