Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Характеристика проектно-кошторисної документації



Тема 1. ПРОЕКТНО-КОШТОРИСНА ДОКУМЕНТАЦІЯ НА ГЕОЛОГІЧНИЙ ПРОЕКТ

Характеристика проектно-кошторисної документації

Склад та зміст проектно-кошторисної документації, порядок її складання, розгляду та затвердження регламентується Інструкцією з проектування та визначення вартості геологорозвідувальних робіт (ГРР).

Інструкція є обов’язковою для всіх організацій та підприємств, які проектують ГРР на території України, незалежно від відомчої підпорядкованості та джерел фінансування, однак її окремі положення, що стосуються визначення вартості, можуть бути змінені за взаємною згодою між замовником і виконавцем робіт (підрядчиком).

Терміном„Геологорозвідувальні роботи” об’єднуються всі види робіт і досліджень, спрямовані на здобуття, обробку та інтерпретацію інформації про геологічну будову надр і вміст корисних копалин, а також про родовища корисних копалин, включно з техногенними, крім фундаментальних наукових досліджень, що виконуються організаціями та інститутами академії наук, вищими учбовими закладами та іншими науковими установами.

Проектно-кошторисна документація (ПКД) визначає місце, мету, умови та терміни виконання геологічного (проектного) завдання, очікувані результати, методи та види досліджень і необхідні ресурси. ПКД складаєтьсяна об’єкт ГРР, під яким мається на увазі: район, ділянка, площа, структура, родовище або його частина в природних геологічнихчи в технічних межах, які виділяються з метою рішення у встановлений термін цілісних зазмістом задач та проблем.

З метою одержання нової інформації проектуються основні дослідженнями, до яких належать вивчення результатів раніше проведених робіт, передпольові роботи, проектування, маршрути, проходка виробок, спостереження, вимірювання, описування, відбір і обробка проб, лабораторні та технологічні дослідження, камеральна обробка матеріалів, моделювання залягання (форм), картоскладальні, дослідницькі, тематичні, дослідно-методичні роботи.

Поряд з ними в проекти включаються допоміжні роботи та витрати, що технічно та організаційно забезпечують проведення основних робіт на об’єкті, а саме: організація та ліквідація польових робіт, їхнє транспортне обслуговування, топографо-геодезичне, маркшейдерське й метрологічне забезпечення, будівництво будівель і споруд, оформлювальні та видавничі роботи, дослідження в галузі техніки й технології ГРР на об’єкті.

За результатами виконаних на об’єкті робіт складається звіт, який у встановленому порядку розглядається, оцінюється, затверджується та передається на зберігання до Державного інформаційного геологічного фонду України, котрий підтверджує прийняття звіту і право на списання витрат.

ПКД на об’єкт ГРР складається з геологічного або проектного завдання, проекту й кошторису з необхідними графічними та текстовими додатками.

Документом-підставою для складання проекту та кошторису, а також для визначення повноти та якості результатів робіт при їх прийманні є геологічне завдання. Воно видається замовником на об’єкт ГРР і повинно містити в собі:

а) місцезнаходження об’єкта, його просторову та геологічну прив’язку;

б) межі (границі) об’єкта, обмеження глибини його вивчення;

в) цільове призначення робіт та основні оціночні параметри:

г) основні завдання та очікувані результати, форма і терміни їх представлення замовникові, кількість екземплярів звіту;

д) можливі додаткові умови та обмеження.

Геологічне завдання підписується та затверджується керівництвом організації-замовника і засвідчується його печаткою.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 403 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...