Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Листове штампування



Листове штампування — спосіб виготовлення тиском у штампі плоских і об'ємних деталей з листового матеріалу, стріч­ки або штаби. Воно більш поширене, ніж об'ємне штампування. Товщина виготовлених деталей мало відрізняється від товщини вихідної заготовки. Матеріалом для листового штампування служать низьковуглецеві сталі, пластичні леговані сталі, мідь, алюміній, титан і сплави на їх основі. Листовим штампуван­ням виготовляють шайби, втулки, посуд, ковпаки, гільзи, баки, облицювання автомобілів, автобусів, літаків, ракет, кораблів тощо.

Операції листового штампуванняподіляють на:

— роздільні, коли відокремлюють частину матеріалу від лис­та, стрічки або штаби за заданим контуром;

— формозмінні, шляхом яких утворюють об'ємну конфігу­рацію деталі;

— штампо-складальні, що використовуються для з'єднання кількох деталей в один вузол запресуванням, клепанням, зако­чуванням, гнуттям та ін.

Розрізняють холодне й гаряче листове штампування.

Гаряче листове штампування застосовують для матеріалів недостатньо пластичних або для таких, що товстіші за 5...6 мм. Із нагрівом виготовляють деталі корпусів корабля, днища цис­терн, котлів тощо.

Для листового штампування використовують кривошипні листоштампу-вальні преси, ексцентрико­ві преси, гідравлічні преси та ін.

Тема 3.2 Зварювання, паяння і розрізування матеріалів





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 406 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...