Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклад виконання роботи. Вихідні дані:задані в табл



Вихідні дані: задані в табл. 10.1

Розрахунки виконуємо за допомогою математичного пакету MathCad.

1. Розраховуємо геометричні розміри ділянок магнітопроводу та визначаємо величини магнітних індукцій на кожній з ділянок.

Рис. 10.1

Криві намагнічування сталей задаємо у вигляді матриць. Значення напруженості магнітного поля на кожній з ділянок магнітопроводу визначаємо за допомогою функції лінійної інтерполяції

Розраховуємо величину напруженості магнітного поля в повітряному зазорі і визначаємо величину намагнічувального струму за допомогою другого закону Кірхгофа для магнітних кіл.

Змінюємо величину повітряного зазору LD від 0,1 до 1 мм та будуємо залежність намагнічувального струму від величини повітряного зазору.

Контрольні питання

1. Сформулюйте основні закони магнітних кіл.

2. Як здійснюється розв’язання прямої задачі при розрахунку нерозгалужених магнітних кіл?

3. Як здійснюється розв’язання зворотної задачі при розрахунку нерозгалужених магнітних кіл?

Лабораторна робота 11

Дослідження однофазного трансформатора

Мета: дослідження однофазного трансформатора, навантаженого активним опором; визначення параметрів схеми заміщення за допомогою дослідів холостого ходу і короткого замикання; зняття навантажувальних і робочих характеристик трансформатора.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 194 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...