Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація сумісних будівельних і монтажних робіт



Етапи будівельно-монтажних робіт:

І етап – монтаж арматурно-опалубочних блоків, облицювання з листової сталі, зведення фундаментів для встановлення технологічного устаткування;

ІІ етап – підготовка приміщень під основний монтаж;

ІІІ етап – підготовка та оздоблення приміщень для виконання „чистих” робіт;

ІV етап – виконується остаточна підготовка приміщень для проведення пусконалагоджувальних робіт в приміщення АЕС.

Для багато блочних АЕС застосовується такий варіант будівництва, коли будівельно-монтажні роботи ведуться одночасно і називається по пусковій черзі.

Будівельні роботи щодо будівництва будівель, споруд, фундаментів, стін, перекриттів характеризується виконанням основних об’ємів та загально-будівельних робіт (земляні, гідроізоляційні), бетонних і залізобетонних.

Суміщеними враховуються роботи, які виконуються на одному будівельному майданчику або в одній споруді декількома будівельно-монтажними організаціями.

Суміщення будівельно-монтажних робіт повинно бути зумовлено технологічною необхідністю, тому що це ускладнює організацію будівництва і може негативно впливати на якість робіт. Цей етап характеризується встановленням і монтажем закладних і опорних конструкцій, а також крупно-габаритного і спеціального обладнання паралельно з будівництвом будівельної частини будівель і споруд. Обладнання і деталі подаються до місць встановлення через відкриті пройоми в стінах і перекриттях з використанням тимчасових і штатних вантажопідйомних механізмів.

Перелік робіт на цій стадії:

Ø укрупнення і монтаж опорних конструкцій для парогенератора, головного циркуляційного насосу, компенсатора тиску та іншого основного обладнання ЯПГУ;

Ø встановлення закладних деталей, опорних конструкцій і деталей шахтного об’єму;

Ø встановлення закладних деталей і монтаж скритих трубопроводів системи спец каналізації;

Ø встановлення і монтаж всіх крупно габаритних вузлів обладнання, які неможливо подати на місце монтажу після закінчення будівництва споруди;

Ø прокладка вентиляційних коробів;

Ø встановлення фільтрів.

До початку основних монтажних робіт у будівлях і приміщеннях закінчують будівельно-монтажні роботи щодо спорудження фундаментів під обладнання; встановлення закладних деталей; трубних і кабельних проходок; підкранових шляхів; виконання металевого облицювання стін і стель приміщення; штукатурні роботи та попереднє фарбування поверхонь; виконання чорнових підлог, тощо.

Передача приміщень під основний монтаж обладнання оформлюється відповідним актом, до якого додаються виконавчі схеми і креслення по встановленню закладних і опорних деталей по виконанню фундаментів з нанесенням основних осей і реперів. В приміщеннях, які здані у монтаж обладнання, режим допуску до робіт сумісників, забезпечення чистоти і збереження обладнання здійснює основна монтажна організація.

Умови заводської поставки обладнання:

І – Якщо воно відправляється із заводу-виробника у розібраному вигляді:

1.Складається монтажний формуляр з переліком усіх складальних одиниць, їх маркуванням та чергою складання (складальна одиниця обладнання називається маркою);

2.Складальні одиниці покриваються проти корозійним змащуванням; найбільш відповідальні пакуються у поліетиленові чохли, дерев’яні або металеві контейнери;

3.Обладнання укомплектується монтажними пристосуваннями, які застосовуються під час складання, деталями кріплення, закладними та зразками-свідками;

4.Надається технічний паспорт із вказівкою призначення даного устаткування, його габаритних розмірів, ваги, параметрів робочого середовища, маркування сталі, також надаються дані із заводу-виробника на перевірку метало обладнання на корозію, деформацію, стиснення, розтягнення та згин. Також надаються конструкторські креслення на обладнання в цілому та окремі його вузли.

ІІ – Якщо воно надходить із заводу-виробника у зібраному вигляді:

1.Зовнішня поверхня обладнання покрита проти корозійним змащуванням, усі отвори, пази та люки закриваються герметичними заглушками. Внутрішня порожнина заповнюється інертним газом;

2.Обладнання упаковується у транспортний контейнер (якщо дозволяють габарити);

3.Обладнання укомплектовується технічним паспортом, конструкторськими кресленнями, закладними, зразками-свідками, деталями кріплення.

Обладнання, що надходить у монтаж проходить вхідний контроль, при якому перевіряється:

1. Збереження упаковки, комплектність поставки, наявність транспортних пломб та заглушок;

2. Стан зовнішньої поверхні та консервую чого покриття;

3. Підлягає контролю заводські зварні шви та результати порівнюються з даними заводу-виробника.

Після вхідного контролю, якщо обладнання не йде одразу у монтаж, то воно відправляється на склад, а якщо йде у монтаж, то проходить додаткову перед монтажну підготовку, яка пов’язана з відмивкою проти корозійного змащування, зачищення плям іржі.

Підшипники та дрібні деталі відмиваються в гарячому індустріальному маслі до повного видалення змащування, потім промивається уайт-спиритом. З більш крупних деталей змащування видаляють салфетками, які змочені уайт-спиритом.

Для очищення великих посудин та трубопроводів великих діаметрів застосовують розчин ОП-10 або розчин тринатрій фосфату (Na2PO4×12H2O) у воді з концентрацією 10 г/л.

Застосування уайт-спириту не рекомендується через пожежну небезпечність.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 376 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...