Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Качан інсталяції операційної системи LINUX



Для того, щоб почати власне установку Red Hat Linux, вставте настановну дискету (при виготовленні Ви повинні були помітити її як "Boot Diskette'') в дисковод і перезавантажите комп'ютер. Після невеликої затримки на моніторі повинен з'явитися рядок запрошення boot:. Вище на екрані видаються декілька рядків підказки по опціях (варіантам) завантаження. З кожним варіантом завантаження можуть бути видані на екран один або декілька порцій відповідної підказки. Щоб їх проглянути, натисніть одну з клавіш, вказаних в нижній частині екрану.

Майте на увазі, що якщо впродовж хвилини після появи запрошення не натиснута жодна клавіша, автоматично стартує процедура установки. Щоб відмінити автоматичний старт і мати дещицю часу на роздуми, натисніть одну з клавіш, що викликають підказку. При цьому не лякайтеся, якщо до оновлення утримуваного екрану пройде деякий час - програма прочитує підказку з дискети.

Втім, для першого разу Ви все одно виберете варіант, пропонований по-умолчанию, так що можете відразу натиснути [Enter] чи дочекатися автоматичного старту.

Після завантаження і вступного вітання програма інсталяції запропонує Вам вибрати мову, яка використовуватиметься в процесі установки:

Використовуючи клавіші [стрілка вгору] і [стрілка вниз], виберіть "Russian" (майте зважаючи на, що не увесь список може поміщатися на екрані, і тоді потрібно рухатися вниз і на останньому видимому рядку; про таку ситуацію свідчить наявність лінійки прокрутки праворуч від списку).

Після того, як Ви виберете мову, треба перемкнеться на кнопку "Ok" (це робиться клавішею [Tab]) і натиснути клавішу [Enter] чи клавішу пропуску. Запам'ятаєте і на майбутнє, що вибір потрібної екранної кнопки або поля робиться клавішею [Tab] на клавіатурі.

До речі сказати, в процесі інсталяції Ви можете користуватися системою віртуальних консолей, перемикаючись з однією на іншу натисненням Alt - Fx. Всього консолей п'ять, ось для чого служить кожна з них:

Перша ([Alt]-[F1]) - в ній ви працюєте за умовчанням, вона відображає меню інсталяції;

Друга ([Alt]-[F2]) - режим командного рядка;

Третя ([Alt]-[F3]) - сюди пишуться повідомлення програми інсталяції...

Четверта ([Alt]-[F4]) -... а сюди - різного роду системні повідомлення;

П'ята ([Alt]-[F5]) - сюди виводиться усе інше.

Навіщо це треба? У переважній більшості випадків Ви проводитимете установку в першій, не заглядаючи в усі інші. Але якщо виникнуть проблеми, то Ви сильно полегшите собі життя, якщо поглянете на повідомлення і зрозумієте, що власне йде не так.

Далі програма установки дає Вам можливість вибрати тип клавіатури (вибір робиться так само, як і в попередньому діалозі):

Вибирайте ru або ru1 і натисніть [Enter]; якщо Ви після установки захочете змінити тип клавіатури, це можна буде зробити командою /usr/sbin/kbdconfig. Детальніше про те, як конфігурувати драйвери клавіатури ми поговоримо в розділі, присвяченому русифікації системи.

Наступне питання стосується того, звідки робиться установка. Як вже було сказано в попередньому розділі, можна встановлювати Linux одним з наступних способів:

- c локального CD - ROM;

- з жорсткого диска, на який скопійований дистрибутив Linux;

- з сервера локальної мережі (по NFS);

- через FTP;

- через SMB;

- з одного з WWW -серверов по протоколу HTMP.

Враховуючи наші домовленості, вибираємо "Local CD - ROM" і натискаємо [Enter].

Програма інсталяції підкаже Вам, що потрібно вставити диск CD - ROM з Red Hat Linux в дисковод. Коли Ви це зробите, виберіть Ok і натисніть [Enter].

Після цього програма спробує ідентифікувати дисковод CD - ROM Вашої системи. Вона розпочинає з припущення, що у Вас IDE (по-іншому ATAPI) дисковод CD - ROM. Якщо такий знайдений, інсталяція продовжиться. Якщо ж програма не зможе автоматично визначити тип дисковода, вона запросить тип у Вас. Ви можете вибрати один з наступних типів:

SCSI

Якщо Ваш CD - ROM підключений до SCSI адаптеру; після цього програма запропонує Вам вибрати драйвер адаптера. Вибирайте найбільш відповідний. Іноді вимагається вказати ще абиякі опції, але, у більшості випадків, драйвери визначають SCSI адаптер автоматично.

Other (Інші)

Якщо у Вас не IDE і не SCSI CD - ROM (найбільш типовий приклад - це звукова карта з власним CD - ROM). Програма інсталяції запропонує список підтримуваних CD - ROM; виберіть драйвер і, якщо необхідно, вкажіть опції для нього.

На наступному кроці програма запитає Вас, чи будете Ви встановлювати систему або робити оновлення версії (upgrade). Виберіть варіант "установка" (про те, як провести оновлення версії, ми постараємося розповісти пізніше).

Потім доведеться вибрати один з трьох варіантів установки (см п.5 попереднього розділу). Ми умовилися розглянути варіант "Custom" ("По вибору"), до нього і переходите.

В деяких випадках програма ще ставить питання про те, чи є у Вас SCSI адаптери. Якщо Ви дасте відповідь "Так", Вам буде запропоновано вибрати драйвер зі списку. Вибирайте драйвер, найбільш відповідний до Вашого адаптера і, при необхідності, вкажіть потрібні опції.

Література

Електроний ресурс http://cs.mipt.ru/docs/comp/rus/os/unix/admin/kostromin/

install.htm_





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 378 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...