Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кнопки керування і кнопкові станції



Кнопки керування - це двопозиційні електричні апарати з ручним приводом та із самоповерненням. Вони призначені для дистанційного управління роботою контакторів та маг­нітних пускачів, а також комутації та блокування в елект­ричних колах керування.

Дві або більше кнопок керування, які змонтовані на од­ній панелі або ж в одному корпусі, називаються кнопковими станціями.

У системах електропривода широко застосовуються кноп­ки керування серії КЕ різних типів, які відрізняються за видом, формою, кліматичним виконанням, кольором кнопки, кількіс­тю контактів та ін. Ці кнопки призначені для роботи в елект­ричних колах змінного струму напругою до 500 В та в колах постійного струму напругою до 220 В зі струмами до 6 А.

На базі кнопок керування серії КЕ випускаються кноп­кові станції (пости) серії ПКЕ з двома і трьома кнопками.

Привод цих електричних апаратів ручний. На рис. 3.19а показано кнопку керування із замикальними контактами. При натисканні на кнопку 1 переміщуються і рухомі конта­кти 4. Наявність пружини 3 забезпечує пружне стискання рухомих контактів 4 з нерухомими 5 і надійний електрич­ний контакт між ними. При відпусканні кнопки 1 рухомі контакти 4 під дією пружини 3 повертаються у вихідне поло­ження. Таким чином працюють кнопки керування «ПУСК».

Кнопки керування «СТОП» мають розмикаючі контакти, які в початковому положенні знаходяться під дією пружи­ни 3 у замкненому становищі, а при натисканні на кнопку 1 - у розімкненому.

У кнопкових станціях кнопка «ПУСК» звичайно має чор­ний колір, а кнопка «СТОП» - червоний.

На електричних схемах кнопки керування зображують графічними умовними позначенням, як показано в п. 44 до­датку А.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 1939 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...