Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Повітря стаціонарними джерелами



(Затверджено Постановою Кабінету Міністрів України 29 травня 1995 р. № 364)

1. Цим Положенням установлюється порядок видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря (далі - викиди) стаціонарними джерелами підприємств, установ, організацій і стаціонарними джерелами, що належать громадянам, які провадять підприємницьку діяльність без створен­ня юридичної особи.

2. Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря (далі -дозвіл) - це офіційний документ, який дає право здійснювати викиди певної кількості забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джере­лами за одиницю часу протягом визначеного в дозволі терміну (додаток 1).

3. Дозвіл видається органами Мінекобезпеки України на термін не більше п'яти років на основі затверджених нормативів граничне допустимих викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

4. Для одержання дозволу юридичні особи і громадяни, зазначені у пункті 1 цього Положення (далі - заявники), подають такі документи:

клопотання про видачу дозволу;

затверджений відповідно до ст. 8 Закону України "Про охорону атмо­сферного повітря" проект нормативів граничне допустимих викидів;

довідку про стан виконання заявником заходів щодо зниження викидів до нормативного рівня.

5. Якщо на момент розгляду клопотання про видачу дозволу викиди стаціонарних джерел заявника перевищують нормативи граничне допусти­мих викидів, дозвіл може бути виданий на основі тимчасово погоджених ви­кидів, затверджених у порядку, передбаченому пунктом 4 цього Положення, з вимогою проведення у подальшому заходів для їх зниження до нормативно­го рівня.

6. Клопотання про видачу дозволу розглядається і рішення по ньому приймається у місячний термін.

У разі відмови у видачі дозволу заявникові надсилається відповідь з об­грунтуванням причин відмови.


7. На новостворені стаціонарні джерела дозвіл видається на стадії введен­ня їх в дію за наявності затверджених нормативів граничне допустимих ви­кидів.

8. В органах Мінекобезпеки України, що видають дозволи, ведеться журнал реєстрації видачі цих дозволів за встановленою формою (дода­ток 2).

9. Не пізніше як за місяць до закінчення дії дозволу заявник подає доку­менти на одержання нового дозволу за встановленим цим Положенням по­рядком.

10. У разі внесення змін до затверджених нормативів гранично допусти­мих викидів раніше виданий дозвіл анулюється органом, який його видав. При цьому заявник зобов'язаний у тримісячний термін одержати новий дозвіл за встановленим цим Положенням порядком.

11. Дія дозволу може бути тимчасово припинена органом, який його ви­дав, якщо виникне загроза надзвичайних екологічних ситуацій. У цьому разі викиди можуть бути заборонені або обмежені їх обсяги за всі стаціонарні джерела заявника або за окремі його виробництва і одиниці обладнання.

12. Суперечки, що виникають у зв'язку з видачею дозволу, вирішуються відповідно до чинного законодавства.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 251 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...