Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача № 1. Співробітник міліції К. затримав Ш



Співробітник міліції К. затримав Ш. за вчинення дрібного хуліганства, і того було піддано адміністративному стягненню. Останній пригрозив К., що вб’є його.

Чи є в діях Ш. ознаки закінченого злочину?

Задача № 2

Т. дізнався, що в кюветі біля залізничної колії його знайомі хлопці мають статевий зв’язок із жінкою, що перебуває у стані сп’яніння. Він також пішов туди, щоб вступити з нею в статевий зв’язок, але був затриманий співробітниками міліції. «Якби мене не затримали, я б вступив із жінкою у статевий зв'язок», – заявив він. Т. засуджено місцевим судом за готування до зґвалтування, апеляційний суд залишив вирок у силі. Заступник Голови Верховного Суду України вніс протест у Касаційний суд України, поставивши питання про звільнення Т. від кримінальної відповідальності, оскільки його дії є лише виявом наміру.

Яке рішення повинен прийняти Касаційний суд України?

Задача № 3

В. під час сварки з К. намагався вдарити його лезом сокири по голові, але останній закрив голову рукою і удар прийшовся по ній. При повторній спробі завдати удару К. відхилив голову і удар прийшовся по правому передпліччю. Тоді В. підняв потерпілого і відвів у будинок. К. було заподіяно тяжкі тілесні ушкодження.

Якою має бути кримінально-правова оцінка дій В.?





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 310 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...