Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заняття № 1. 1. Формування й розвиток визначення поняття злочину в історії кримінального права



1. Формування й розвиток визначення поняття злочину в історії кримінального права.

2. Поняття злочину за кримінальним правом України.

3. Ознаки злочину.

4. Поняття та ознаки малозначного діяння (ч. 2 ст.11 КК України).

Завдання:

1. Складіть та запишіть до конспекту схему ознак злочину.

2. Складіть та запишіть до конспекту схему ознак малозначного діяння.

Задача № 1

М., перебуваючи у стані сп’яніння, вирішив покінчити життя самогубством. Для досягнення цієї мети він угнав пустий автобус і на значній швидкості спрямував його на товсте дерево. Внаслідок цього М. дістав тяжке тілесне ушкодження, пошкодив автобус, заподіявши авто підприємству значні матеріальні збитки.

Чи є дії М. злочинними?

Задача № 2

Г. продав С. комп’ютер, гроші за який той обіцяв віддати через місяць. Однак ані через місяць, ані через три С. грошей не віддав, а комп’ютер повернути відмовився. Коли С. не було вдома, Г. таємно проник до його квартири і забрав свій комп’ютер.

Чи є дії Г. злочинними?

Задача № 3

Ц. подав заяву до прокуратури з проханням встановити, ким підроблено його підпис у відомості на зарплату, оскільки грошей у сумі 240 гривень він не одержав. Розслідуванням справи було встановлено, що Ц. навмисно спотворив свій підпис, щоб іще раз одержати зарплату.

Чи є дії Ц. злочинними?





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 434 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...