Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення вимірів мережного рівня



Мережний рівень цифрових систем передачі Е1 містить у собі різні сигнали про несправності, що використовуються сучасними системами керування (СУ) первинною мережею, а також сигнали про виникнення помилок у цифрових системах Е1, що використовуються системами самодіагностики.

Процедури самодіагностики і керування використовують перераховані дві групи сигналів. Від специфікації (набору) реалізованих у системі передачі сигналів про несправності залежить функціональність системи керування і самодіагностики. Дійсно, оскільки програмне забезпечення (ПО) системи керування обробляє дані про генерацію і передачу сигналів несправності в мережі, то від кількості переданих сигналів залежить рівень діагностики. Будь-яке найсучасніше програмне забезпечення виявиться малопотужним, якщо базова специфікація сигналів про несправності буде включати лише трохи найбільш важливих сигналів. Тому вимір параметрів мережного рівня важливо не тільки для діагностики параметрів мережі, але і для аналізу роботи СУ первинною мережею.

Метою вимірів мережного рівня Е1 є перевірка коректності генерації і передачі по мережі сигналів несправності перерахованих груп. Такі виміри повинні проводитися на мережі в цілому, тобто не в одній крапці, а в декількох ключових крапках мережі.

Перераховані вище групи спеціальних сигналів використовуються системами керування і самодіагностики. Можна відзначити, що виміру мережного рівня служать для аналізу працездатності цих систем. Більш глибокий аналіз їхньої працездатності і функціональності зробити, швидше за все, неможливо, оскільки самі системи, як правило, індивідуальні і є закритими розробками фірм-виробників. Єдина загальна ланка всіх таких систем - це база сигналів про несправності мережного рівня, що вони використовують. Проаналізувавши коректність цієї бази, можна побічно проаналізувати роботу будь-який СУ первинною мережею поза залежністю від структури останньої. Цілком природно, що при порушеннях генерації і передачі сигналів про несправності в мережі, будь-яка система керування і діагностики буде сбоить і подавати невірну інформацію. Таким чином, у ряді випадків виміру мережного рівня є важливими для експлуатації первинної мережі.

Розглянемо методи вимірів мережного рівня, зв'язаних з кожною групою сигналів про несправності.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 251 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...