Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ІV. Реєстрація (складання списків) виборців



Реєстрація виборців— стадія виборчого процесу, на якій відбувається включення особи до списку виборців, на основі чого вона допу­скається до голосування.

Системи Реєстрації виборців.:

- обов’язкової реєстрації,

- необов’язкової реєстраціїСистема необов’язкової, або особистої, реєстрації буває:

~ постійна – виборець зареєструвавшись раз більше не зобов’язаний з’являтись для реєстрація, відповідні виправлення у виб списах робляться лише у разі смерті, а також зміни місця проживання чи прізвища виборця.

~ періодична - старі виборчі списки у встановлений законом строк (2,4,6,12 років) анулюються. Перед черговими виборами складаються нові виборчі списки.

- V. Висування і реєстрація кандидатів.

Висування кандидатів — стадія виборчого процесу, на якій визначається коло осіб, що претендують на обрання... Офіційне В.к. розпочинається від дня, зазначеного в акті про призна­чення виборів або у виборчому законі.

Висування кандидатів:

1) самовисування кан­дидата, при якому нерідко вимагається, щоб його підтримала своїми підписами певна, як правило, досить незначна кількість виборців;

2) висування кандидата політичними партіями, причому в деяких країнах (Австрія, Єгипет, Португалія) припускається тільки партійне висування;

3) висування кандидата різними гро­мадськими об'єднаннями;

4) висування кандидата окремими виборцями та їх групами.

У багатьох країнах ці способи Висування кандидатівкомбінуються.

Реєстрація кандидатів — офіційна реєстрація органом з проведення виборів висунутих чи підтриманих громадянами кандидатів. З моменту реєстрації особа набуває офіційного статусу кандидата. Подається: заяву про ба­жання балотуватися, рішення про його висунення, біографічні відомості, виборчу програму та ін. Зареєстрований кандидат отримує відповідне посвідчення.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 444 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...