Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лекція 24. Правосвідомість, правова культура та шляхи їх формування



(2 год.)

Поняття, риси, структура та функції правосвідомості. Місце та роль правосвідомості у суспільному житті. Види правосвідомості. Професійна правосвідомість юриста. Вплив правової свідомості на законотворчу та правозастосовчу діяльність. Поняття правової світоглядної ідеології. Правосвідомість і право. Правовий нігілізм.Професійна правосвідомість юристів-міжнародників.

Правова культура: її сутність та основні риси, форми прояву в суспільстві. Правові погляди та принципи. Зв’язок правової культури з правосвідомістю, шляхи формування правової культури. Роль правової культури у формуванні громадянського суспільства та правової держави.

Професійна правова культура. Правове виховання як основний засіб юридичної соціалізації особи, як цілеспрямоване формування правової культури громадян. Поняття, форми та методи правового виховання.

Порівняльно-правовий аналіз правовї свідомості і правової культури в демократичних країнах та співтовариствах держав (Європейський Союз) сучасності.

Семінар 16. Сутність правової свідомості і правової культури – 2 год.

План

1. Поняття правосвідомості. Її роль у суспільному житті.

2. Структура та види правосвідомості.

3. Правова культура: поняття, риси, структура та функції.

4. Поняття правового виховання. Його форми та методи.

5.Порівняльно-правовий аналіз правовї свідомості і правової культури в демократичних країнах та співтовариствах держав (Європейський Союз) сучасності.

6. Поняття та види юридичної відповідальності.

7. Сутність юридичної діяльності та юридичного процесу.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 447 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...