Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зв'язування адрес



Отже логічні і фізичні адресні простори ні по організації, ні за розміром не відповідають один одному. Максимальний розмір логічного адресного простору зазвичай визначається розрядністю процесора (наприклад, 232) і в сучасних системах значно перевищує розмір фізичного адресного простору. Отже, процесор і ОС мають бути здатні відобразити посилання в коді програми в реальні фізичні адреси, відповідні поточному розташуванню програми в основній пам'яті. Таке відображення адрес називають трансляцією (прив'язкою) адреси або скріпленням адрес (див. мал. 8.3).

Скріплення логічної адреси, породженої оператором програми, з фізичним повинно бути здійснено до початку виконання оператора або у момент його виконання. Таким чином, прив'язка інструкцій і даних до пам'яті в принципі може бути зроблена на наступних кроках [Silberschatz, 2002].

Етап компіляції (Compile time). Коли на стадії компіляції відоме точне місце розміщення процесу в пам'яті, тоді безпосередньо генеруються фізичні адреси. При зміні стартової адреси програми необхідно перекомпілювати її код. Як приклад можна привести.com програми MS-DOS, які пов'язують її з фізичними адресами на стадії компіляції.

Етап завантаження (Load time). Якщо інформація про розміщення програми на стадії компіляції відсутня, компілятор генерує переміщуваний код. В цьому випадку остаточне скріплення відкладається до моменту завантаження. Якщо стартова адреса міняється, потрібно всього лише перезавантажити код з урахуванням зміненої величини.

Етап виконання (Execution time). Якщо процес може бути переміщений під час виконання з однієї області пам'яті в іншу, скріплення відкладається до стадії виконання. Тут бажана наявність спеціалізованого устаткування, наприклад регістрів переміщення. Їх значення додається до кожної адреси, що згенерувала процесом. Більшість сучасних ОС здійснюють трансляцію адрес на етапі виконання, використовуючи для цього спеціальний апаратний механізм (див. лекцію 9).

Рис. 9.3. Формування логічної адреси і скріплення логічної адреси з фізичним





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 622 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...