Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Педофіли та інші статеві злочинці



Коли педофіли чи інші статеві злочинці відбули ув’язнення і виходять на волю, там, де вони мешкають, можуть спалахнути потужні пристрасті. Ми повинні повідомляти про такі випадки в разі наявності виразного суспільного інтересу, водночас уникаючи таких можливих наслідків:

· дій пильнувальників.

· помилкового визначення особи.

· витіснення злочинця в підпілля поза нагляд, звідки він/вона може з більшою імовірністю вчинити новий злочин.

· вторгнення в приватне життя злочинця.

· негативних наслідків для жертв та їхніх родичів або для родичів правопорушника.

Звичайно Бі-Бі-Сі розглядає питання про оприлюднення прізвищ чи зображень статевих злочинців, що відбули термін покарання і випущені з в’язниці, лише в тих випадках, коли поліція уже оприлюднила ці дані. Оприлюднення в інших засобах масової інформації сама по собі не є достатнім виправданням. Будь-яка пропозиція назвати прізвище засудженого педофіла чи іншого статевого злочинця, якщо його прізвище не було оприлюднене поліцією, або про оприлюднення зображень слід погоджувати з розпорядчим редактором з редакційної політики.

При повідомленні про педофілів чи інших статевих злочинців ми можемо назвати місто, в якому вони мешкають, проте, як правило, маємо уникати подробиць про їхні адреси. Ми повинні також розглянути питання про консультації з відповідними поліцейськими підрозділами, якщо маємо намір повідомити чутливу інформацію або показати зображення, щоби дати поліції змогу розв’язати організаційні питання стосовно жертви, родичів жертви, злочинця та родичів злочинця.

Інтерв’ю з педофілами чи іншими статевими злочинцями є редакційно обґрунтованими лише в деяких випадках. Будь-яку пропозицію про інтерв’ю з педофілом чи іншим статевим злочинцем, засудженим за тяжкі злочини, що перебувають у в’язниці чи звільнені, слід погоджувати з чільним редакційним співробітником або (для незалежних продюсерів) редактором-замовником, які можуть також проконсультуватися з розпорядчим редактором з редакційної політики. Див. Розділ 6 "Недоторканність приватного життя – Повідомлення про страждання і розпач".





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 263 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...